3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Genç tüketiciler bilgilendirildi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Tüketici Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi tarafından Avrupa Birliği'nin (AB) finansal desteği ile geliştirilen 'Genç Tüketicilerde Tüketim Duyarlılığının Yükseltilmesi Projesi'nin eğitim toplantısı yapıldı.


Diyarbakır Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda üç gün arayla ikincisi düzenlenen ve genç tüketicilerin kendilerini ilgilendiren tüketici bilgilerine ulaşmasını, ürün güvenliği ve kaliteli ürün ile ilgili bilgi ve bilincin yükseltilmesini, yerel piyasada kaliteli ve güvenli ürün talebinin artırılmasını sağlamak amacıyla yapılan eğitim toplantısına çok sayıda genç tüketici katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Kamuran Toktanış, AB ile uzun bir geçmişi olan Türkiye'nin gümrük birliği ilişkisi çerçevesinde AB ile uyum açısından birçok konuda önemli mesafe kat ettiğini belirterek, bunlardan birinin de tüketici hakları olduğunu söyledi. Toktanış konuşmasında, Türkiye'nin, tüketici haklarının korunması alanında AB müktesebatına büyük ölçüde uyum sağladığını söyleyerek bazı konularda eksiklerin giderilmesi gerektiğini vurgularken şunları söyledi:


"Bunların başında da, çıkarılan yasaların uygulanması geliyor. Bu çerçevede, özellikle idari kapasitenin güçlendirilmesi ve tüketicilerin bilgilendirilmesi, duyarlılıklarının artırılması konularına ağırlık verilmesi gerekiyor."
Eğitim toplantısına konuşmacı olarak katılan Tüketici Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Niyazi Kavar, tüketicilere haklarını nasıl arayabilecekleri konusunda bilgi verdi. Kavar konuşmasında, tüketicilerin, satıcı ile sorunlarını çözemediklerinde atmaları gereken ilk adımın yerel tüketici örgütlerine başvurmak olduğunu belirtti. Kavar, ''Tüketici örgütleri hem işletmelerle tüketiciler arasında arabulucu görevi üstlenmekte hem tüketicilere ücretsiz danışmanlık hizmeti vermektedir" dedi.

..
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 17:38:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?