3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Gençlere Akademiler Ligi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 2008-2009 sezonunda, yaş ortalaması 14-15 olan gençler için Akademiler Ligi kurulacağı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan TFF Diyarbakır Bölge Müdürü Serkan Bayhan, federasyon olarak çok önemli bir projeyi hayata geçireceklerini belirterek, "Akademiler Ligi adı altında önemli bir proje çok yakında hayata geçecek. Küçük yaş gruplarına yönelik olarak yapılacak çalışma, Türk futbolunun çehresini değiştirecek. Bu proje sayesinde çocuklar şimdi yaş grubuna ait bir ligde ve kendine eş beceride takımlarla bir arada mücadele etme şansı bulacaklardır" dedi.

Akademiler Ligi'nin Türk futbolunun gelişmesine ve ilerlemesine büyük katkı sağlayacağını kaydeden Bayhan, "Profesyonel takımlar da bu liglere katılabilir. İstenilen koşullara uygun olması durumunda söz konusu lige iştirak etmek için profesyonel takımlar başvuru yapabilir. Akademiler Ligi'nin deplasmanı bölgesel olarak yapılandırılacak. Gruplarında koşullara uyan yeterince takım oluşmadığı takdirde bölgedeki amatör takımlar ve gruplarla tamamlanacak. Akademiler Ligi 2009-2010 sezonundan itibaren Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig kulüpleri için zorunlu olacak. Bu lige katılmak isteyen kulüplerin 30 Haziran'a kadar TFF'ye başvuruda bulunmaları gerekmektedir" şeklinde konuştu.

 

..
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 17:22:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?