3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Gençlik kampı gezisi sona erdi

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Gençlik Çalışma Grubu'nun "Kendini Bil, Dünyayı Tanı" sloganıyla bu yıl ikincisini düzenlediği Gençlik Doğa Kampı, Eğil ilçesine yapılan gezi ile sona erdi.


Dicle Barajı nedeniyle bir kısmı sular altında kalan, tarihi değerleri yok olan Eğil ilçesine gezi düzenleyerek barajlarla yok edilmek istenen tarih ve doğa katliamına tepki göstermek isteyen 100 genç ile birlikte DTP Batman Milletvekilli Ayla Akat Ata ile Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı da geziye katıldı. Gezi öncesi Eğil Çapan Parkı'nda kahvaltı yapan gençler, DTP Eğil İlçe binasını ziyaret etti. Kral Kızı Barajı suyu altında kalan Eğil Kalesi'ni feribotla gezen gençlere bir konuşma yapan
Yenişehir Belediye Başkanı Anlı, Eğil'in 9 bin yıllık geçmişi olduğuna dikkat çekerek, "Sadece iki peygamberin mezarı var burada. Tarihi bir miras ne yazık ki şimdi sular altında ve bir bataklık olmuş. Hasankeyf'in bataklık olmaması için sahip çıkalım. İnanıyorum ki Hasankeyf'in bataklık olmasına izin vermeyeceğiz. Keşke Eğil'in bataklık olmasını engelleyebilseydik" dedi. Gençlerin Dicle ilçesini gezmesiyle gezi sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2008 Pazartesi 11:13:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?