3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Gençlik Meclisi toplandı

Diyarbakır Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi 14. olağan toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır'ın özellikli bir kent olduğunu söyledi.

Diyarbakır Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi 14. Olağan Toplantısı Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin ve Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi üyeleri katıldı.

Diyarbakır'ın özellikli bir kent olduğunu, tüm ulusal ve uluslararası platformlarda kenti tanıtım sözcülüğünü yaptıklarını söyleyen Baydemir, "Kentimiz Dünya Birleşik Kentler Birliği'nin (UCLG) 300 belediyeden oluşan Dünya Konseyi'nin üyesidir. Ortadoğu ve Batı Asya Teşkilatı'nın eş başkanı, Dünya Barış Komitesi'nin başkan yardımcısı ve Kent Diplomasi Komitesi'nin de başkan yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Bu fark atma süreçleri Kent Konseyi'nin elde etmiş olduğu çalışmanın nüveleridir. Tıpkı gençlik meclisinin oluşturmuş olduğu farkındalık gibi. Siz fark attınız" dedi.

Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, Gençlik Meclisi'nin kentin ve kendi sorunlarına duyarlı olmasının ve en iyi gençlik platformu seçilmesinin önemine dikkat çekti. Karatekin, "Sistem 80 sonrası gençliği yozlaştırma politikası izledi. Türkiye'de pek çok yerde başarılı oldu ancak bölgede gençlik bu politikayı boşa çıkardı. Gençliğin kent yönetiminde bu kadar söz sahibi olmasının Diyarbakır'da yürütülen demokrasi mücadelesi ile ilgili olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi Bölge Koordinatörü Umut Süvari en iyi gençlik platformu olarak kazanmış oldukları flamayı kaptırmamak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, "Bu platform bir demokrasi okuludur. Ne istediğini bilen ve demokratik mücadele verecek arkadaşlar yetişti" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 14:01:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?