3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Gergin basın açıklaması

Diyarbakır'da PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan için izinsiz yürüyüş düzenleyen göstericilerle polis arasında gerginlik yaşandı.

Emniyet Amiri Suat Demir, göstericilere "Devlet memuru olduğunuzu size hatırlatıyorum, İmralı Cezaevi ile ilgili pankartlarla açıklama yapmanız doğru değil" şeklinde uyardı.

Eğitim Sen Diyarbakır şubesi çalışanları bölgede yaşanan olayları protesto etmek için yürüyüş düzenledi. MTA Parkı önünde toplandıktan sonra AK Parti İl Başkanlığı'na yürümek isteyen kalabalık grup, polis ekipleri tarafından engellendi. Tüm uyarıları rağmen dağılmayan eylemcilerle güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Karahan ile tartışan Güvenlik Şube Amiri Suat Demir, "Siz devlet memurusunuz. Devlet memuru olduğunuzu size hatırlatıyorum. Elinizde İmralı Cezaevi ile ilgili pankartlar ile açıklama yapmanız doğru değil. Devlet memurları Kanunu'nun 657 maddesini açıp okuyun. 2 gün öncede bize 'masumane bir yürüyüş yapacağız' demiştiniz, ama sonra sokaklar savaş alanına dönüştü, kesinlikle yürüyüş yapmanıza izin vermiyoruz" dedi.

Aralarında çocukların da bulunduğu kalabalık grup, parkta oturma eylemi yapmaya kalkışınca çevik kuvvet ekipleri tarafından etrafları sarıldı.

Sendika yöneticileri kendilerine izin verilmesinin ardından kalabalık grup adına AK Parti il binasının önüne siyah çelenk bıraktı. MTA Parkı önünde basın açıklaması okuyan Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Karahan, "Türkiye'de krizlerle yaşamaya devam edilmektedir. Yurttaşlarımız açlığa ve yoksulluğa mahkum edilmektedir" dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından eylemciler, sessiz bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 20:02:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?