3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Gıda denetimleri yoğunlaştı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı ekipleri, Ramazan ayı nedeniyle 'Sağlıklı Kent Sağlıklı Toplum' sloganı ile başlattığı gıda güvenliği denetimlerini artırdı. Yapılan kontrollerde kurallara uymayan işyerlerine para ve kapatma cezaları veriliyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'nın "Sağlıklı Kent Sağlıklı Toplum" şiarıyla kent genelinde yaptığı sağlık taramalarını Ramazan ayı nedeni ile arttırdı. Konuya ilişkin açıklama yapan Sağlık İşleri Daire Başkanı Nedim Yaşlı, halk sağlığını korumayı amaçlayan denetimlerinde, temel sağlık hizmetleri kapsamında başta gıda üretimi, satışı ve toplu tüketiminin yapıldığı iş yerlerine yönelik teknik ve sağlık denetimlerini sıklaştırdıklarını belirtti. Yaşlı, Veteriner İşleri ve Gıda Kontrol Müdürlüğü ile Ruhsat-İktisat Müdürlüğü'nün ortak çalışma programlarında kasap, şarküteri, yemek fabrikaları, tatlı imalathaneleri, şeker, lokum satış alanları ile fırın ve marketlerde genel sağlık ve hijyenik denetimleri yaptığını bildirdi. Yaşlı, etiket, fahiş fiyat, gramaj ve genel temizlik ile ilgili denetimlerin de yapıldığı bilgisini verdi.

Denetimler sırasında halk sağlığını tehdit eden esnaf ve işyerine yönelik müeyyidelerin uygulanacağını konusunda uyarıda bulanan Yaşlı, vatandaşlara alışverişlerinde ambalajı açık gıdalar ile raf ömrü geçmiş gıdalara dikkat etmeleri çağrısında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 12:40:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?