8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Gökhan'ın kadro dışı bırakılması yanlış

MEHMET BUDAKIN'DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Diyarbakırspor'da görevinden istifa eden Sportif Direktör Mehmet Budakın, kaleci Gökhan Tokgöz'ün küçük bir tartışma nedeniyle kadro dışı bırakılmasının yanlış olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı sonrası kaleci Gökhan Tokgöz'ün kadro dışı bırakılmasının ardından görevinden istifa eden Sportif Direktör Mehmet Budakın, İHA'ya özel açıklamalarda bulundu. Mehmet Budakın, "Kalecimiz Gökhan maçtan sonra hocamız Güvenç Kurtar ile bir fikir ayrılığına düşmüş. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçından sonra biz hakemlerle görüşürken, o sırada soyunma odasında ufak bir tartışma olmuş. Gökhan'l Güvenç hoca arasındaki olay, büyültülecek bir olay değildi. Bir baraj kurma olayıyla ilgili tartışma yaşanmış. Biz de Güvenç hocadan olayın büyütülmemesini istedik. O sırada maçtan sonra futbolcuların da ruh halini anlamak lazım. Sonuçta maç tatil edilmiştir. Futbolcular taraftarlarca kovalanmış. Yani onların da psikolojisini anlayıp böyle bir tartışma ortamına girmenin yanlış olduğunu belirttik. Gökhan'ın özür dilemesini isteyip, para cezası vermesini teklif ettik hocamıza. Güvenç hoca, bu konuda kesin tavır koydu. Biz de bunun Diyarbakırspor'a zarar vereceğini belirttik. Yönetimle defalarca konuştuk. Bir gelişme kaydetmeyince Kemal hoca ile birlikte istifa ettik" dedi.

Yönetim kurulunun Güvenç Kurtar'ın kararına saygı duyğudunu belirten Budakın, "Yönetimle de görüştük. Hocanın kararına saygı duymak gerektiğini söylediler. 20 yıldır Diyarbakırspor'a futbolcu, menajer ve teknik olarak hizmet ediyorum. Bu kararın bu ortamda zarar vereceğini düşündüğüm için böyle bir karar aldım. Bu sezon görev almayı düşünmüyorum. Bana göre Diyarbakırspor kesinlikle küme düşmeyecektir. Bunun için bir başlangıç yapması lazım. Futbolcular kenetlenip önlerindeki Antalyaspor maçına çıkarsa geçeçeğimize inanıyorum. Hiç bir şekilde bu takım kötü bir takım değildir. Bu takımın bir galibiyetle çok büyük başarılar elde edeceğine inanıyorum. Bütün yüreğimle onlarlayım. Ben burdan yönetime de teşekkür ederim. Bunca zaman arkamızda oldular. Bize destek verdiler" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 17:10:04
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 20:06:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?