3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Görme engelli Engin profesör olacak

Küçük yaşta geçirdiği trafik kazası sonucu 2 gözünü kaybeden Diyarbakırlı Engin Konakçı, ilköğretim ve liseyi tamamladıktan sonra şimdi de ÖSS'ye hazırlanıyor.

Yerel gazetelere ilan verip gönüllü okuyucu arayan Engin Konak, üniversiteyi kazanıp dünya çapında ordinaryüs profesör olmak istiyor.

Diyarbakır'da yaşayan Konakçı ailesinin 7 çocuğundan biri olan Engin Konakçı'nın(26) yaşamı küçük yaşta geçirdiği trafik kazasından sonra alt üst oldu. Motosiklet kazasının ardından 2 gözünün kaybeden Engin Konakçı, ilköğretim ve liseyi hiç görmeyen gözleri ile tamamladı. Binlerce genç gibi üniversiteye yerleşmek için bu yıl ÖSS'ye müracaat yapan Engin, özel bir dershanede eğitim görüyor. Gözleri görmediği için arkadaşlarından geri kalan Engin, gönüllü bir okuyucu bulmak için Diyarbakır'daki yerel gazetelere ilan verdi. Gazeteye verdiği ilan sonrası birçok kişinin kendisini aradığını belirterek halen gönüllü öğretmen bulamadığından yakınan görme engelli Konakçı'nın en büyük hayali psikiyatri profesörü olmak. Herkesi görme engelli kişilere yardım etmeye çağıran Engin Konakçı; en büyük körlüğün eğitimsizlik ve cehalet olduğunu ifade ederek, "Bölgede eğitim seviyesi yüzde 50'lerin altında olduğundan dolayı ben bu yola başladım. Gözümdeki körlük önemli değil, ama beynimdeki eğitimsizlik daha çok körlük oluyor" dedi.

Görmeyen gözleri ile iyi bir kariyer yapmak isteyen Konakçı, dünya çapında ordinaryüs profesör olmak için kolları sıvadı. Derslerini aksatmadan dershaneye kendi imkanları ile gidip gelen görme engelli Engin Konakçı arkadaşlarına da güzel bir örnek oluyor.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 16:32:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?