3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Gözaltı sayısı 10 oldu

Diyarbakır'da polis servisine yönelik yapılan hain saldırıda yakalanan 10 kişiden 4'ünün eyleme katıldığı kesinleşti. 1'i şoför 4 kişiye olay yerinde geniş güvenlik önlemleri altında tatbikat yaptırıldı.

Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu servisine yönelik yapılan hain saldırı ile ilgili soruşturma devam ederken, gözaltı sayısı 10'a yükseldi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Özel Harekat Timleri saldırganları yakalamak için büyük gizlilik içerisinde saldırganları yakalamak için gece yarısı daha önce tespit edilen evlere baskın düzenliyor.

Önceki gün gözaltınana alınan 1'i şoför 4 kişiye olayın yaşandığı Azizye Mahallesinde tatbikat yaptırıldı. Teröristler güvenlik güçleri ve görevli savcıya eylemi nasıl yaptıkları konusunda detaylı bilgi verdi. Teröristlere yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 6 kişinin ise sorgusu devam ediyor. Yetkililer, saldırıya katıldığı belirlenen 3 kişiden 2'sinin el bombası attığı 1'inin ise otomatik silah kullandığını belirtti.

Perşembe günü polis otosuna yapılan silahlı saldırıda 4 polis ve bir sivil memur hayatını kaybetmiş 18 polis ise yaralanmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 18:43:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?