3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Gözler Sakaryaspor maçına çevrildi

Diyarbakırspor, pazar günü kendi sahasında oynayacağı Sakaryaspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor.

Genel Kaptan Salih Akçadağ, öncelikli hedeflerinin ligi ilk 6 takım arasında bitirip play-off'a katılmak olduğunu ifade ederek, "Ligin tamamlanmasına 4 hafta kala puan sıralamasında 7. sıradayız. İlk 6 hedefimize ulaşmamız için kalan 4 maçı da kazanmalıyız. Yönetim, teknik heyet ve futbolcular olarak bu hedefe kenetlendik. Taraftarlarımızın da desteğiyle hedefimize ulaşacağız. Buna inancımız tamdır" dedi.

Taraftarlardan destek isteyen ve onları taşkınlık çıkarmamaları konusunda uyaran Akçadağ, "Final havasında geçecek son 4 karşılaşmada taraftarlarımızdan centilmenlik ruhu içinde, maçın 90 dakika olduğunu unutmadan maç sonuna kadar aynı ahenkle takımlarını desteklemelerini bekliyoruz. Giresunspor maçında sahaya atılan yabancı cisimlerden dolayı kulübümüz para cezası almıştır. Böyle taşkınlıklarda saha kapatma cezası alacağımız unutulmadan, takımın hedefine ulaşabilmesi için kalan maçlarını taraftar desteğinden yoksun olarak oynanmaması için taraftarlarımızdan provakatif hareketlere uymamaları, taşkınlık çıkarmamalarını istiyoruz. Bu takım Diyarbakırlıyım diyen herkesin takımıdır. 12. adam olan taraftarlarımız karşılaşma boyunca takımına destek verip rakip takım oyuncuları üzerinde centilmenlik sınırları dışına çıkmadan psikolojik baskı oluşturup, maçın sonuna kadar bu baskıyı hissettirmelidir. Bu nedenle tüm Diyarbakırspor sevenlerini stadı doldurmaya, takımlarına destek vermeye bekliyoruz. Cezalı oyuncumuz bulunmuyor. Çağatay ve Atilla'nın sakatlıkları devam ediyor. Sarı kart sınırındaki Şadi, Sinan ve Ersin'i kart görmemeleri konusunda uyardık. 20 Nisan Pazar günü Diyarbakırspor için çok önemli bir gündür" diye konuştu.

Teknik Direktör Mustafa Uğur ise, Sakaryaspor maçında hedeflerinin galibiyet olduğunu belirterek, "Diyarbakırspor olarak tüm gücümüzü sahaya yansıtmalıyız ki bu maçtan galip ayrılabilelim. Sakaryaspor ile sahamızda hayati bir maç oynayacağız. Galibiyet için kenetlendik. Sahamızda rahat bir futbol sergileyip galip geleceğimize inanıyorum. Rakibimizin durumu bizi ilgilendirmiyor. Bizim tek hedefimiz taraftarlarımızın da desteğiyle sahadan galibiyetle ayrılarak, puanımızı 48'e çıkarmak" şeklinde konuştu.

Yeşil-kırmızılı futbolcu Ufuk Bayraktar ise, Sakaryaspor'dan çekinmediklerini kaydederek, "Hepimiz adeta patlayacak bir bomba gibiyiz. Rakibimizin üzerine patlayıp onu Diyarbakır'dan eli boş göndereceğiz. Ben ve futbolcu arkadaşlarım galibiyet yemini ettik. Sakaryaspor maçında gol atarak taraftarlarımızı sevindirmek istiyorum. Hepimiz durumumuzun bilincindeyiz. Saha ve seyirci avantajını iyi kullanarak, gülen taraf olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 12:34:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?