3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

'Güne bakan çocuklar' projesi

Hani Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, "Çocuklar okula gitmiyorsa, başta aileleri olmak üzere bu hepimizin ayıbıdır. Bu nedenle öğretmenlere büyük görevler düşüyor" dedi.

Hani Şehit Teğmen Hakan Kabil İlköğretim Okulu'nda 'Güne bakan çocuklar' isimli proje kapsamında gerçekleştirilen toplantıya katılan Kaymakam Babahanoğlu, eğitimin önemine işaret etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Ali Ceylan, ilçe ve köylerde görev yapan idareci ve öğretmenlerin katıldığı toplantıda konuşan Kaymakam Nesim Babahanoğlu, düzenlenen kampanya ile amaçlarının okula gidemeyen çocuklar için ortak hareket etme kararı almak olduğunu söyledi. İlçe merkezi ve köylerde okula gitmek isteyip de çeşitli nedenlerden dolayı gidemeyen çocukların tespit edilmesini ve okula kazandırılmasını isteyen Kaymakam Babahanoğlu, "Bu çocukların tümünün yeniden okula kazandırılmasını sizden istiyorum. Getirdiğiniz raporlarda sayı çok az. Bu da beni tatmin etmiyor. Sizlerden yüzde yüz başarı istiyorum" dedi.

Genç kızların taşımalı eğitimle okullara kazandırılacağını kaydeden Kaymakam Babahanoğlu, şunları söyledi:

"Artık ilçemizde okula gidemeyen bir çocuğun kalmasını istemiyorum. Köylere gittiğimde hiç kimse 'Ben okumak istiyorum. ama imkanım yok' dememeli. Bu durum, başta aileler olmak üzere hepimizin ayıbıdır. Bu nedenle siz öğretmenlere ve idarecilere büyük görevler düşmektedir. Öğrenci tespitine çıktığınızda çocuğunu okutmak istemeyen aileleri ikna edici olmaya ısrarlı olun. Biz Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okumak isteyen her öğrenciye okumaları için hiç bir masraftan kaçınmayacağız. Yeter ki bu zamanda okumayan öğrenci kalmasın."

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 15:48:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?