3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Güneş enerjisi ile iftar yemeği

Türkiye'de, enerjisinin tamamını kendisi üretebilen tek merkez olan Diyarbakır'daki Güneş Evi'nin sorumlusu Gültekin Aydeniz güneş ışınları ile Ramazan ayının ilk iftar yemeğini yaptı.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da ilk iftar sofrasının heyecanı yaşanıyor. Yapımı 2007 yılında başlayan ve 2008 yılında tamamlanan Güneş Evi'nde ilginç bir iftar yemeği hazırlandı. Şehitlik semtinde bulunan Güneş Evi sorumlusu Gültekin Aydeniz, güneş ışınları ile Ramazan ayının ilk iftar yemeğini pişirdi. Güneş uydusu ile yemeğin yapıldığı tencere güneşe odaklanarak güneş ışınları ile yemeğin kısa sürede pişmesi sağlanıyor. Gültekin Aydeniz, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin enerji konusunda tasarruf yapmak istediğini belirterek, "Güneş Evi kendi enerjisini yüzde yüz üreten bir ev olma özelliğini taşıyor. Güneş pişiricimiz, 24 tane sactan oluşuyor. Güneş ışınlarını tencere ile odaklayarak yemeğimizi pişiriyoruz. Yaklaşık 35 derecelik hava sıcaklığı ile 40 dakikada yemeğimizi pişiriyoruz. Türkiye ve bölge olarak güneş bakımından zengin bir ülkeyiz. Güneşten yaptığımız yemekler son derece sağlıklıdır. Çünkü burada çevreci bir yaşama özeniyoruz.

Dengeli ve sağlıklı beslenme açısından önemli mesajlar veriyoruz. Güneş enerjisi ile yemek pişirdiğimizde enerjiden tasarruf ediyoruz'' dedi.

İHAü
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 18:10:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?