3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Güneş enerjisiyle pişen yemek

İhtiyaç duyduğu tüm enerjiyi üretebilen Diyarbakır Güneş Evi’nde artık yemekler de güneş ışınları sayesinde daha lezzetli oluyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Diyarbakır Güneş Evi Eğitim ve Uygulama Merkezi’nde 24 parlak saçtan oluşturulan Güneş Ocağı’nda güneş ışınları ile lezzetli bir menemen yapıldı.

Güneş Evi sorumlusu Gültekin Aydeniz, güneşten gelen ışınlar parlak saçlarla tencereye odakladı. Daha sonra ışını geri yansıtmayacak siyah tencereye kıymayı koydu. Kıyma kendi suyunda kızarırken bir süre sonra hafif sıvı ekledi. Kıymanın pişmesinden sonra doğranmış yeşil biberi tencereye ekleyen Aydeniz, daha sonra da doğranmış domates ve baharatları ekledi. Işın yoğunlaşması ile ısınan tencere içindeki yemek 1 saat gibi bir zaman dilimi içinde pişti.

Menemeni servis yapan Aydeniz, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin bu proje ile hayatın her alanında güneş enerjisinden yararlanılabileceğini göstermek olduğunu söyledi. Güneş enerjisi ile pişen yemeğin odun ateşinde pişen yemek gibi lezzetli olduğunu da vurgulayan Aydeniz, “Güneş Evi’nde doğaya zarar vermemeyi, çevreci bir yaşamı özendiriyoruz. Ayrıca dengeli ve sağlıklı beslenme konusunda bir mesaj vermiş oluyoruz” dedi. Aydeniz, “Güneş enerjisi ile yemek pişirdiğimizde enerjiden tasarruf etmiş oluyoruz” diye konuştu. 

diyarbakir.bel.tr
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 16:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?