3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Güneşevi'nde enerji toplantısı

Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu enerji ile ilgili toplantılarını Güneşevi’nde yaptı. Güneşevi Sorumlusu Gültekin Aydeniz sendika yöneticilerine toplantı öncesi Güneşevi’nin çalışmaları ve yenilenebilir enerji üzerine bir brifing verdi.


Sendika Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Güneşevi’ni ziyaret eden ESM Diyarbakır Şubesi, Güneşevi’nde incelemelerde bulunarak yönetim kurulu toplantılarını gerçekleştirdi. Güneş enerjisi ile günlük elektrik ihtiyacını karşılayan ve Araştırma-Eğitim Merkezi olarak Türkiye’de bir ilk olan Güneşevi’ni oldukça önemsediklerini belirten ESM Diyarbakır Şube Başkanı Yakup Keskin, doğal ve yenilenebilir bir enerjiden yana olduklarını söyledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapılan Güneşevi’nin gelecek içinde çok iyi bir model olduğuna dikkat çeken Keskin, bu projede başta Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Keskin, enerji politikaları ile örtüşen Güneşevi ile ilişkilerini geliştireceklerini ve kendilerinden beklenen her türlü desteğe cevap olmaya hazır olduklarını ifade etti.

Yönetim Kurulu üyelerine katılımlarından ve ilgilerinden dolayı teşekkür ederek bir brifing veren Güneşevi Sorumlusu Gültekin Aydeniz, “Yerinde üret yerinde tüket” mantığının 5 yıl içinde olmazsa olmaz bir kural olacağını söyledi. Tabanda gerçekleştirecekleri eğitimler sonucunda yenilenebilir enerjinin tavanda da etkisini göstereceğini ifade eden Aydeniz, enerji de tasarruf ve yenilenebilir enerjinin teşviki konusunda birlikte çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

..
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 12:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?