3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Güneydoğu Anadolu kan merkezi

Kızılay'ın başlattığı 'Bölgesel Kan Merkezleri' projesi kapsamında Diyarbakır'da kurulan Güneydoğu Anadolu Bölgesel Kan Merkezi törenle hizmete açıldı.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, bölgeye hizmet verecek kan merkeziyle sağlıklı kanın ihtiyaç sahiplerine en süratli şekilde ulaştırılmasını sağlayacaklarını söyledi.

Kızılay'ın Bölgesel Kan Merkezi projesi kapsamında Diyarbakır'da kurulan Güneydoğu Anadolu Bölgesel Kan Merkezi Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fikri Canoruç, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kızıl Yönetim Kurulu üyeleri ve vatandaşların katıldığı törenle hizmete açıldı.

Vali Mutlu, modern cihazlarla donatılan merkezden bölgenin kan ihtiyacının karşılanacağını ve Kızılay'ın tüm insanlığa ayırt etmeden hizmet verdiğini belirterek, "Tüm insanlığa hizmet veren bir kuruluş olan Kızılay, dünyanın her yerinde yoğun çalışmalar sürdürüyor. Ülkemizin dünyaya açılan eli Kızılay dünyaya açılıyor. Bölgeye hizmet verecek kan merkeziyle sağlıklı kanın ihtiyaç sahiplerine en süratli şekilde ulaştırılmasını sağlayacaklar. Diyarbakırlı insanlarımızın da katkı sağlayacağına, sahip çıkacağına inanıyorum" dedi.

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ise bölgedeki tüm vatandaşların kan ihtiyaçlarını kan merkezinden temin edebileceklerini belirterek, "Diyarbakır pilot il. Buradan alacağımız sonuçla Türkiye'ye yayılacak bir hizmet sağlayacağız. Kan merkezinde lütfen kan verin hayat kurtarın, hepimiz kan kardeşi olalım" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 17:56:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?