3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Güneydoğu kırsalında operasyonlar

Güvenlik güçlerinin Güneydoğu kırsalında sürdürdüğü operasyonlar son saldırılardan sonra genişleyerek devam ediyor.

Bingöl'ün Yedisu, Tunceli'nin Hozat, Şırnak Gabar ve Güçlükonak ile Giresun kırsalında operasyonlar devam ederken yeni bir operasyonun da Diyarbakır'ın Kulp-Lice-Genç ilçesi üçgeninde başlatıldığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre; güvenlik güçleri Diyarbakır'ın Kulp-Lice ve Bingöl'ün Genç ilçeleri arasında operasyon yürüten güvenlik güçleriyle bir grup PKK'lı terörist arasında çıkan çatışmada, 1 güvenlik görevlisi yaralandı. Teröristlerin Tunceli kırsalına geçmek için kullandığı Genç ilçesi ile Kulp kırsalında dün gece başlatılan operasyonu özel eğitimli askerler yürütüyor. Operasyon bölgesine çok sayıda jandarma özel harekat timi sabahın erken saatlerinde skorksky tipi helikopterle taşındı.

Çatışmaların halen yer yer devam ettiği belirtilen operasyonda teröristlerin derin vadilerde saklandığı belirtiliyor. Operasyonun üçgende kalan dağlık bölgedeki Genç'e bağlı Sağgöze, Yazkonağı, Döşekkaya köyleri ile Lice-Kulp arasında kalan Keltepe, Hedik, Koztepe, Kermiş boğazı, Şeytan Kayalığı bölgelerinde yoğunlaşmış durumda. Lice-Genç ilçesi arasında kalan Koztepe mevkiinde bugün sabaha karşı bir grup PKK'lıyla güvenlik kuvvetleri arasında sıcak temas sağlandı. Çatışmada herhangi bir zayiat verilmediği öğrenildi. Kulp kırsalınd yaralanan bir asker ise helikopterle Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne kaldırılırken, çatışma bölgesine çok sayıda asker sevk edildiği öğrenildi.

Teröristlerin yakalanması için bölgedeki geniş çaplı operasyonlar devam ediyor. Operasyon nedeniyle çok sayıda savaş uçağı Diyarbakır'dan havalandı.

Cihan
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 11:03:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?