3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Hain saldırının failleri yakalandı

Diyarbakır'da polis servis aracına saldıran teröristlerin yakalandı.

Diyarbakır'da polis servis aracına saldırıyı yapan 2'si olayla doğrudan ilgili 9 kişinin yakalandığı öğrenildi.

Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu personelinin bulunduğu servis aracına dün yapılan saldırıdan sonra başlatılan geniş çaplı operasyonlar devam ediyor.

Operasyonlarda, 2'si olayla doğrudan ilgili 9 kişinin yakalandı. Yakalanan teröristlerin sorgusuna başlandı. Polis aracına dün yapılan saldırıda 4'ü polis memuru 5 kişi şehit olmuş, 18 kişi yaralanmıştı.

KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Diyarbakır'da polis servis aracına düzenlenen saldırıyı düzenleyen kişilerden birinin kimliği belirlendi.

Dün Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu personelini taşıyan servis otobüsüne düzenlenen saldırının ardından başlatılan soruşturma çok yönlü olarak sürüyor. Olay yerinde, saldırıda kullanılan 2 kalaşnikof marka tüfek bulunurken, silahların üzerinde yapılan parmak izi araştırması sonucunda teröristlerden birinin kimliği belirlendi.

Kimliği belirlenen kişinin 1998 yılında terör örgütü PKK'ya katıldığı ve bu saldırıyı gerçekleştirmek üzere kamptan Diyarbakır'a geldiği belirtildi.

AA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 13:46:01
Güncelleme :9 Ekim 2008 Perşembe 14:11:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
turkbayragi IP: 88.231.59.xxx Tarih : 9.10.2008 14:01:17

Allah Bu teröristlerin belasini versin Onca asker ve polisimizi Şehit Ettiler ya onlar da Allahtan belalarını bulsunlar diyrum ki kendi kendime su kurtlerin klasik sözune bakiyom :biz sizin bagimsizligi icin Savasıyoz onlar oyle diyorlar ama askere giden cogu kurt onları olduren de yine KURT tur.. bu nasil bi savastır bilmiyom Aslında Onlar da Bilmiyor hangi yolda Savastiklarını Ortada Bos yere Bir savas Cıkarıp Kendi bagimsizligni Kanmak istiyorlar Ama Kaazanamıyacaklar TÜRKİYE Bolunmezzzz !! Bizimdirrrrrr!!! BOlunemezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz