7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Hani sele teslim

HANİ'DE AŞIRI YAĞIŞ SELE NEDEN OLDU

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde aşırı yağış sele neden oldu. Selde can kaybı olmazken çok sayıda ev sular altında kaldı.

Hani ilçesinde etkili olan yağışlar hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yağışlardan dolayı oluşan sel suları özellik ilçe merkezindeki prefabrik birçok barakayı oturulamaz hale getirdi. Sel sularının etkili olduğu mahallerden özellikle Merkez Mahallesi, Dereli Mahallesi, Veziri Mahallesi ile deprem konutları ile ana cadde üzerinde olan barakalar tamamen sele teslim oldu. Cadde ve yol kenarlarında yapılan menfez boruları büyük hasar görürken birçok ev de sel sularından nasibini aldı. Merkez Mahallesi deprem konutlarında tek katlı evde kiracı olarak oturan ve evi sel suları altında kalan Canip Sezer ile ailesini belediye çalışanları ve komşuları kurtardı. Ev eşyaları kullanılamaz hale gelen Canip Sezer devletten yardım istedi.

İlçeye 3 kilometre uzaklıkta bulunan Veziri Mahallesi yakınlarında bulunan Gaban mevkiinde derenin taşması sonucu köprü ve yol hasar gördü. Hani-Diyarbakır Karayolu olarak da bilinen Gaban Köprüsü'nün taşması sonucu Diyarbakır'a giden bir otomobil sele kapıldı. Otomobildeki 3 kişi Hani Belediyesi personeli, emniyet ve jandarmanın çalışması sonucu son anda kurtarıldı. Ancak otomobil sel sularına gömüldü. Evleri su alan vatandaşların çoğu kendi imkanları belediye çalışanlarının yardımları ile suyu boşaltırken belediye personeli de seferber oldu. Sağanak yağışın ardından su baskınlarının yaşandığı ilçede can ve mal kaybının yaşanmaması teselli oldu.

Hani Belediye Başkanı Abdurrahman Zorlu, konu ile ilgili olarak, "Dün akşam aralıksız olarak şiddetli yağan sağanak yağışın kısa sürede sele dönüşmesi ilçede hayatı bir anda felç etti. Sel sularından birçok ev zarar gördü, köprü ve menfez boruları tamamen kullanılamaz hale geldi. Ancak belediye olarak tedbiri elden bırakmadık. Belediye personeli olarak İlçe merkezi deprem konutlarının bulunduğu alan ile Dereli Mahallesi ile Veziri Mahallemizde sel sularından mağdur olan vatandaşlara ulaşabildik. Yaşanan sel baskınlarında can kaybının olmaması sevindirici oldu" dedi.

Vatandaşlar sel felaketi ile ilgili olarak Kaymakamlık ile belediyenin hasar tespiti yapmasını ve bu tür sel olaylarının yaşanmaması için gerekli çalışmaların bir an önce başlatılmasını istedi.

HANİ'DE AŞIRI YAĞIŞ SELE NEDEN OLDU
HANİ'DE AŞIRI YAĞIŞ SELE NEDEN OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 14:29:02
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 18:35:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?