3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Hani'de giyim yardımları

Hani Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 3 bin 250 öğrenciye 2 ay içerisinde 90 bin YTL'lik ayni ve nakdi eğitim yardımı yapıldı.

Hani Kaymakamı Nesim Babahanoğlu yeni eğitim ve öğretim yılının başladığı 10 Eylül 2008 tarihinden Kasım ayı başına kadar olan 2 aylık sürede ilçe merkezi başta olmak üzere köylerde okuyan toplam 3 bin 250 maddi durumu elverişsiz öğrenciye 90 bin YTL ayni ve nakdi para yardımlarında bulunulduğunu açıkladı. Kaymakam Babahanoğlu, lise son sınıfta okuyan 15 öğrenciye ve liseden mezun 35 öğrenciye üniversiteye hazırlık için dershane yardımı yapıldığını belirterek, "İlçe merkezi ve köylerde okuyan çocuklarımızı Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) hazırlamak için seçilen 20 başarılı öğrencinin vakıfımız tarafından dershanelere kayıtları yapılmış olup bunun için de 15 bin YTL harcanmıştır. Bu yıl üniversiteyi kazanan ve halen okuyan maddi durumu düşük öğrencilerimize ayni ve nakdi olarak 33 bin YTL 'Eğitim Yardımı' yapıldı. İlköğretim okulları 4,5,6,7 ve 8'inci sınıflarda okuyan çocuklarımıza dağıtılan 16 bin 400 adet hazırlık deneme test kitapçıkları için 11 bin YTL harcanmış, lise son sınıfta okuyan ve yine liseyi bitirip de üniversiteye hazırlanan toplam 50 öğrenci için de 30 bin YTL'lik yardım yapılmıştır. Toplamda Kaymakamlık olarak 3 bin 250 öğrencimize ayni ve nakdi olarak 90 bin YTL yardım yapmış bulunmaktayız ve bu yardımlarımız aralıksız olarak devam edecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 12:48:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hayri adsız IP: 88.227.245.xxx Tarih : 7.11.2008 19:58:40

Hanili bir vatandaş olarak, Hani Kaymakamı sayın Babahanoğlu'na yaptıgı yardımlardan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Ancak; anladıgım kadarıyla 2 aylık bir süre içerisinde başta Hani ilce merkezi ve köyler olmak üzere toplam 3 bin 250 maddi durumu elverişsiz ögrenciye yardım yapılmış. Bu mutluluk verici tablonun ön yüzü. Peki tablonun arka yüzüne dikkat ettiniz mi bilmiyorum. Hani gibi ufak bir ilçede 3 bin 250 tane maddi durumu düşük ögrenci demek, neredeyse ilçe ve köylerininde yaşayan nüfusun yüzde sekseninden fazlası demek anlamına geliyor. Yani bu da nüfusun yüzde seksenine yakını maddi imkansızlıklarla savaştıgının kanıtıdır. Peki şimdi soruyorum bu AKP hükümetine ve kurmaylarına; Hani insanların gelir seviyesi yükselmişti. Hani dogu ve güneydogudaki vatandaşın karnı doymuştu. Şeçimler yaklaşırken sözde yardım paketlerindeki makarna pirinç çay şekerle vatandaşın doydugunu düşünüyorsanız sözüm yok, ama eger kendinize enayi arıyorsanız gidin benim memleketimden uzaklarda arayın. Öyle kürsülere cıkıp da ya sev ya terket gibi çag dışı kalmış, faşist zihniyetlerin benimsediği kelimeleri söylemekle olmuyor efendiii. Önce insanlara aş, iş, onurlu yaşaması için çaba sarfedip bunları saglayacaksın, ondan sonra cıkacaksın öteceksin. Unutma ki vakitsiz öten horoz son kez ötmüştür. Seçimlerde bunun olmasını sabırsızlıkla bekliyorum.