3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Hani'de şehitler anıldı

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde Askerlik Şubesi'ne PKK terör örgütü tarafından 1992 yılında düzenlenen saldırıda katledilen 1 astsubay 2 polis ve 6 vatandaş olmak üzere toplam 9 kişi düzenlenen törenle anıldı. 

Törende konuşan Kaymakam Nesim Babahanoğlu, ''Bu birlik ve beraberlik tablosu şehitlerimizin ruhlarını şad edecektir'' ifadelerinde bulundu. 

1992 yılında PKK terör örgütü tarafından Hani Askerlik Şubesi'ne düzenlenen saldırıda 1 astsubay, 2 polis ve 6 sivil olmak üzere 9 kişi şehit olmuştu. 9 şehit için bugün Hani Kaymakamlığı önünde düzenlenen törene Kaymakam Nesim Babahanoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Çağatay Güneş, İlçe Jandarma Komutanı Cengiz Yavaş, İlçe Belediye Başkanı Hikmet Topkaya, İlçe Emniyet Amiri Jesmin Ekedal, Korucu başı Mehmet Kaya, korucular, şehit aileleri, kamu kurum ve kuruluş çalışanları, öğretmenler, öğrenciler katıldılar. Kaymakam Nesim Babahanoğlu, 16 yıl önce, 9 Kasım 1992 tarihinde PKK terör örgütü tarafından hunharca katledilen 9 kişiyi anmak için bir araya geldiklerini belirterek, "Şehit vatandaşlarımız ve güvenlik görevlileri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyorum. Örgütün amacı bin yıldır bu topraklarda birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşayan vatandaşlarımızı birbirine düşürmek, sindirmek, vatandaşlarımızın daha iyi hizmet almasını engellemektir. Ama emin olunuz ki, vatanımızı bölmeye çalışanlar, kardeşi kardeşe düşürmeye çalışanlar bu karanlık emellerine asla ulaşamayacaklar. Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla bütün il ve ilçelerimizde hiçbir fark gözetmeksizin tüm vatandaşlarımıza hizmet götürmek için gece gündüz çalışmaktadırlar. Hani ilçemizde de başta ben Kaymakamınız olmak üzere askeri, adli teşkilatlarımız, emniyet güçlerimiz, sağlık teşkilatımız, özel idaremiz, maliyemiz, kısaca tüm kamu kurum ve kuruluşlarında
görev yapan arkadaşlarımız, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunmak için büyük bir memnuniyetle çalışmaktadırlar. İlçe Kaymakamı olarak kapım tüm vatandaşlarımıza ardına kadar her zaman açıktır. Vatandaşlarımızdan da her konuda desteklerini bekliyoruz. Bu birlik ve beraberlik tablosu şehitlerimizin ruhlarını şad edecektir" dedi.
Törene Şehitlik Mezarlığı'nda devam edildi. 

Kaymakam Nesim Babahanoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Çağatay Güneş, İlçe Jandarma Komutanı Cengiz Yavaş ile törene katılanlar, şehitler anısına mezarlıklara gül ve karanfil bıraktı. Küçük Cami imamı Yaşar Yıldız'ın Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etmesiyle törene katılan vatandaşlar tarafından Türk bayrakları ve, "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kalbimizde yaşıyorlar ruhları şad olsun", "Kahredilen çocuklar burada" pankartları açıldı. Tören sloganların atılmasıyla sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 18:21:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?