3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Harçlıklarını çöpten çıkarıyorlar

Ramazan ayının son günlerinin yaşandığı Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, çöp toplayan çocukların ortaya koyduğu manzara yürek burkuyor.

Çoğu ilköğretim çağındaki çocukların elleri kalem yerine çöp atıkları tutuyor. İlçede sayıları her geçen gün artan birçok çocuk, okul sırası yerine çöplüklerde topladıkları atıklarla geçimlerini sağlıyor.

Ergani ilçe merkezinde bulunan çöplüklerde herkesin gözü önünde çöp toplayan çocuklar yürek burkuyor. Sırtlarına aldıkları çuvalların ağırlığı altında ilçe merkezindeki çöplüklerde atık toplarken, yoldan geçen vatandaşların umursamazlığı ise ayrı bir utanç boyutunu gözler önüne seriyor. Çöplükten çıkabilen her tür maddeyi toplayan çocuklar daha sonra şehir merkezindeki hurdacıların yolunu tutuyor. Toplayıcı çocuklar, yaşıtları gibi oyun oynamak ya da okula gitmek yerine aile bütçelerine katkı sağlamak için sırtlarına yükledikleri çuvallarla ilçede bulunan çöp noktalarında çöp toplarken görülüyorlar. Çöplerden topladıkları atıkların büyük bölümünü hurdacılara satıp okul ve bayram masraflarını çıkarmaya çalıştıklarını ifade eden çocuklar, çaresizliğin geldiği boyutu açıkça sergiliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 14:32:42
Güncelleme :26 Eylül 2008 Cuma 14:35:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?