3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Hasankeyf hazırlığı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çocuk Yaz Kampı, bölgenin sanat dünyasına dev bir orkestra armağan ediyor.

Kampın, ekoloji ve sanat atölyesinde kurs gören çocukların oluşturduğu Doğal Ritim Orkestrası, ilk kez Hasankeyf için sahne alacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara yönelik oluşturulan Çocuk Yaz Kampı, bir çocuk-çevre-sanat oluşumuna gidiyor.

Gezin'deki Yaz Kampı'nda birer hafta tatil yaparken, kamptan ayrılmak istemeyen çocukların Diyarbakır dönüşünde de görüşme ve çalışmalarını sürdürme istekleri gerçekleşti. Amfi Tiyatro'da çalışan 82 çocuk, Diyarbakır Doğal Ritim Orkestrası adıyla 5. Batman Hasankeyf Kültür Sanat Festivali'nde sahne alacak.

Şişe, kaşık, karton kutu, yoğurt kovası, çay tabağı, tencere, kürek, tırmık, el arabası, bulgur, pirinç, şehriye dolu pet şişelerden oluşan marakaslar, ceviz kabukları gibi alet ve edevatları enstrüman haline getiren Doğal Ritim Orkestrası'ndaki çocuklar ayrıca dudak, yanak gibi insan bedeninden çıkardığı sesle müzik yapacak.

Antik kent Hasankeyf'i sular altında bırakacak olan Ilısu Barajı'na karşı Doğal Ritim Orkestrası doğanın sesi olacak. 4 Ekim günü sahne alacak olan Doğal Ritim Orkestrası, sabah saatlerinde de doğal enstrümanları ile birlikte Hasankeyf Yürüyüşü'ne katılacak.

5. Batman Hasankeyf Kültür ve Sanat Festivali 2 Ekim günü Hasankeyf için ödüllü bir halk koşusu ile başlayacak. Resim, fotoğraf, el sanatları ve seramik sergileri, film gösterilerinin olduğu festival, akşam saat 19.00'da başlayıp sabah saat 05.00'te sona erecek. Festivalde 50'nin üzerinde grup ve sanatçı sahne alacak. Festivalde ayrıca Uluslararası Hasankeyf Sempozyumu düzenlenecek.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, Elektrik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Musa Çeçen, Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü Bilge Contepe, Avrupa Parlamentosu üyesi Feleknas Uca gibi isimlerin konuşmacı olarak katılacağı sempozyumda Munzur ve Allianoi girişimlerinden temsilciler deneyimlerini paylaşacak.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 15:37:07
Güncelleme :28 Eylül 2008 Pazar 15:41:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?