3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Hastane taşınma tartışmasına son

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, son günlerde basın yayın organlarında çıkan hastanelerin taşınıp vatandaşların mağdur edileceğine dair iddialara son noktayı koydu.

Kubat, odaları tek kişilik ve banyolu olan iki hastane çalışmalarının son aşamasına gelindiğini söyledi.

Sur ilçesi Dağkapı semtinde bulunan Diyarbakır Devlet Hastanesi'nin yeni açılacak hastanelere taşınmasıyla vatandaşların mağdur olacağı şeklinde basında yayınlanan haberlere ilişkin bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, Diyarbakır'da 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile 320 Yataklı Devlet Hastanesi'nin hizmete açılması için çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Kubat, bu hastanelerde odaların yüzde 50'sinin tek kişilik yüzde 50'sinin ise iki kişilik şeklinde hazırlandığını söyledi. Namık Kemal Kubat, odaların tüm ihtiyaçları karşılayacak şekilde yapıldığını belirterek, şunları aktardı:

"Hastanelerin açılmasıyla halkımız çok daha güzel hizmet alacak. Vatandaşlarımız hiçbir mağduriyet yaşamayacak. Mağduriyetin aksine vatandaşlar Türkiye'nin belki hiçbir yerinde olmayan imkanlarla tedavi olacak. Diyarbakır Devlet Hastanesi ek binası poliklinik hizmeti vermeye devam edecek. Bu çalışmalar kapsamında şu anki Diyarbakır Devlet Hastanemizin binasını 320 Yataklı Devlet Hastanesi'ne taşıyacağız. Diyarbakır Çocuk Hastanesi ile Kadın Doğum Hastanesi'ni birleştireceğiz. Şimdiki Çocuk Hastanesi yüzde 60 güçlendirme olduğu için herhangi bir sistem değişikliği yapamamaktayız. Bu nedenle tıpta en çok mağdur olan anne ve çocuklarımızın şu anki Devlet Hastanesi'nin bulunduğu binada tek çatı altında bir arada onların da bakıma devam edecektir."

Kubat, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunlar yapıldığı zaman hastalarımız daha iyi hizmet alacak. Bunun yanında 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanemizin semt polikliniği aynı yerinde hizmet verecek. Yani eski SSK Hastanesi'ndeki poliklinik hizmetleri devam edecek, vatandaşlarımız burada da tedavi olabilecekler."

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 19:01:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?