3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Haydi tatile!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Çocuk Yaz Kampı'nda dezavantajlı 800 çocuk birer hafta tatil yapabilecek. Kampta görev alacak olan eğitmen ve gönüllüler eğitim semineri aldı.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin, ilk kademe belediyeleri, çocuklarla ilgili çalışma yürüten kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerinin katılımı ile gerçekleştirdiği Çocuk Yaz Kampı 29 Haziran günü Elazığ Gezin'deki Hazar Gölü kenarında başlayacak. 8 hafta boyunca her hafta 100 çocuğun tatil yapacağı kampta 26 çadır kurulacak. Duş ve yemekhanesine takviye yapılarak kapasitesi arttırılan Çocuk Yaz Kampı'nda çocukların yararlanacağı bir de havuz yaptırıldı. Böylece henüz yüzme bilmeyen çocukların göl yerine eğitmenler eşliğinde havuzda yüzmesi sağlanacak. Büyükşehir Belediyesi kampa gelen her çocuğa spor ayakkabı, terlik, şort, tişört, şapka, takım havlu, diş fırçası, diş macunu, iç çamaşır takımının da bulunduğu bir çanta armağan edecek. Çocuk eksenli çalışan kurum ve kuruluşlara verilen kontenjan ile belirlenen çocukların tatil yapma imkanının bulunmamasına, çok çocuklu ailelerden seçilmesine özen gösteriliyor. Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipleri, başta kene ve diğer haşerelere karşı Gezin'e giderek ilaçlama yaptı. İlaçlama ekipleri, Çocuk Yaz Kampı'nda iki haftada bir ilaçlama yapacak. Bu arada Yaz Kampı'nda çocuklarla ilgili çalışma yürüten 18 kurum ve kuruluş ile gönüllülerden oluşan 21 kişilik ekip de eğitim gördü. Görevliler, beden dili ve etkili iletişim, doğru yönlendirme, tanışma yöntemleri, yaklaşım teknikleri konularında seminer aldı. Hazırlıklar kapsamında ayrıca kurumlar arası iletişim, kampın işleyişi, yaşanabilecek muhtemel sorunlar ve buna
yönelik geliştirilecek çözümler konusunda toplantılar düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Şube Müdürlüğü'nün koorrdine ettiği çalışmalarda Çocuk Yaz Kampı'nda sosyolog, psikolog, resim, müzik, tiyatro ve ritim atölyelerinin eğitmenleri, sağlık ekipleri ve diğer hizmetleri yerine getirecek personel bulunuyor. 

..
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 11:10:00
Güncelleme :25 Haziran 2008 Çarşamba 11:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?