3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Hayvan bakımevi sevgi okulu oluyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, doğayı ve hayvanları sevme okuluna dönüşüyor.

Toplu Konut Lisesi ve İMKB Hattat Hamit Aytaç İlköğretim Okulu öğrencileri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Servis Otobüsü ile öğretmenleri refakatinde Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden öğrenciler, hayvanları görünce önce tedirgin oldular. Hayvanların kendilerine zarar vermediği gören öğrenciler onları sevmeye başladı. Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi sorumlusu veteriner hekim Cemil Alacan çocukların hayvanla diyalog kurarken üzerindeki tedirginliği atmasına yardımcı oldu. Öğrenciler özellikle annesiz yavru köpeklere sevgiyle okşadı. Alacan, hayvanların sokakta çok ciddi bir şekilde şiddete maruz kaldığını belirterek bu konuda hayvanlara sevgiyle yaklaşılması gerektiğini söyledi. Toplumdaki hayvan sevgisinin oldukça zayıf olduğuna işaret eden Alacan, bu konuda öğrencilerin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Toplumumuzdaki hayvan sevgisini aşılamak için hep beraber çevremizdeki bireylerden başlayarak anlatmalıyız” dedi. Alacan daha sonra hayvanların günlük bakım ve tedavilerine ilişkin bilgi verdi.

Hayvan barınağındaki uygulamalardan oldukça etkilenen öğrenciler de aldıkları hayvan sevgisini içeren broşürleri okul panosuna asacaklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 09:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?