3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Hazro'nun su çilesi bitecek

Diyarbakır'ın Hazro İlçe Belediye Başkanı Hamit Ergin, adama göre iş değil, işe göre adam felsefesiyle 118 olan belediye personel sayısını 46'ya indirdiklerini ifade ederek, ''Tüm belediyeler yığın dolu işçi alırken biz fazla işçileri emekli ettirdik veya başka kurumlara gönderdik. Hazro'da işçi alımlarında torpil devrine son verdik" dedi.

Hazro'nun kan davalı Belediye Başkanı Hamit Ergin, tehdit ve şantajlara boyun eğmeyerek görev süresince tarihi bir hizmeti gerçekleştirdiğini söyledi.

DEHAP'tan seçilen ve kendisini hedef alan silahlı saldırının ardından partisinden istifa eden Hamit Ergin, olumsuzluklar içerisinde adeta imkansızı başardıklarını belirtti.

Belediyeye yönelik eleştirilere değinen Ergin, 2004 yılında enkaz bir belediyeyi devraldığını kayderek, "2004 yılında belediyeyi devraldığımızda 2 milyon YTL olan borç miktarını, taksitlendirilerek yapılan ödemelerle 1 milyon YTL'nin altına indirdik" şeklinde konuştu.

Hizmetleri hakkında bilgi verirken 1943 yılında kurulan belediye teşkilatını teknoloji ile donattıklarını belirten Başkan Ergin, çeşitli partilerden gelen teklifleri reddettiğini kaydederek şunları söyledi:

"Hedeflediğimiz hizmetleri bütçe yetersizliği nedeniyle yapamadığım için 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde aday olmayacağım. Halk iyi ve kötü belediyeciliği ayırt etme imkanı bulacaktır."

Türkiye belediyecilik tarihinde bir ilk olarak ulaşımı sürekli ücretsiz hale getirdiklerini kaydeden Ergin, "Belediyemize bağlı halk otobüsü ücretsiz olarak sürekli Hazro-Diyarbakır ve Diyarbakır-Hazro arasında vatandaşa hizmet etmiştir. Vatandaşlardan düğünler dahil olmak üzere kullanılan otobüs nedeniyle herhangi bir ücret talep edilmemektedir" diye konuştu.

TORPİL DEVRİ KAPANDI
Yıldız Teknik Üniversitesi'nden bilgisayar mühendisi olarak mezun olan bağımsız Hamit Ergin, belediyecilikte adam kayırma ve torpil devrini kapattıklarını belirterek şöyle devam etti:

"Türkiye'deki tüm belediyeler yığın dolu işçi alırken biz bunun tam tersini yaptık. Belediyemizde 118 adet olan personel sayısı adama göre iş değil, işe göre adam felsefesi ile 46 adet personele indirilmiş ve bu personelin tamamı, başta 12 tanesi üniversite mezunu olarak nitelikli personele döndürülmüştür."

SU ÇİLESİ TARİHE KARIŞACAK
5 bin 500 nüfuslu ilçede halkın yaşadığı ve büyük tepkilere neden olan içme suyu probleminin tarihe karışacağını belirten Ergin, "2005 yılında içme suyu şebekesi projesi hazırlayıp programa dahil edilebilmesi için başta Ankara'da bürokratlar nezdinde ve ilimizin Milletvekillerinin de katkılarıyla Hazro Belediyesi, BELDES Projesi Kapsamında Türkiye'de 49 belediyenin arasına sokularak proje kabul ettirilmiştir. 2008 yılı Mayıs ayında yaklaşık 1 milyon YTL bedelle ihale edilen proje inşaatına başlanmış olup 2009 Haziran ayında inşaat bitirilip teslim alınacaktır" ifadelerini kullandı.

Kan davalı olmasına rağmen hizmet yapmak için canını ortaya koyduğunu ifade eden Ergin, ilçede büyük ve küçükbaş hayvan beslenmesini eleştirerek, "Halk çevre temizliğinden şikayetçi ancak bizim hayvan gübresini temizleme gibi bir zorunluluğumuz yoktur. Hayvanlar başı boş, sokaklarda geziyor. Hayvan gübrelerini gelişi güzel caddenin ortasına atıyorlar. Biz ev ev, esnaf esnaf gezdik ve temizlik konusunda herkesi uyardık. Ama insanlar halen çöplerini atıyor. Halk hizmet almak istiyorsa vatandaşlık sorunlarını yerine getirmek gerekir. Vergilerini ödeyecek su paralarını yatıracaklar ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sorumluluklarını yerine getirdikten sonra hak ettiği hizmeti alacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2008 Pazar 12:35:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?