3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Hemşehrilik istedi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu ziyaretinde, kendilerine fahri hemşehrilik verilmesi gerektiğini, komuta kademesinin Diyarbakır'ı ve Diyarbakırlıları çok sevdiğini söyledi. 

Malatya'da bulunan 2. Ordu Komutanlığı'nı bugün sabah saatlerinde ziyaret ettikten sonra Diyarbakır'a gelen Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Sabahattin Işık Koşaner, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, 7. Kolordu Komutanlığı'na yapılan ziyaret sonrası Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yı makamında ziyaret ettiler. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ; Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Sahabattin Işık Koşaner ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun Diyarbakır'da görev yaptıklarını belirterek, "Genelkurmay Başkanı olarak kuvvet komutanlarımız, Jandarma Genel Komutanımız ve 2. Ordu Komutanımızla beraber yurt içinde ilk ziyaretimizi 2. Ordu bölgesine gerçekleştiriyoruz. Bu sabah itibariyle başladık. 2. Ordu; özellikle bölücü terörle mücadelede iç güvenlik harekatında 2. Ordu sorumluluk alanı hemde icra etmiş
oldukları harekat açısından çok önemli bir bölge. Bu açıdan biz ilk yurt içi ziyaretimizi 2. Ordu bölgesine yapmanın uygun olduğunu düşündük. Bu nedenle sabah Malatya'daydık, öğlenden sonra Diyarbakır'a geldik. Diyarbakır bizim için önemli. Burda enazından Diyarbakır'da 2 seneden fazla görev yapan komutanlar var. Bize fahri hemşehrilik vermeleri lazım. Benim 2 senem Diyarbakır'da geçti, Hava Kuvvetleri Komutanımızın ve Jandarma Genel Komutanımızın da 2 yılı Diyarbakır'da geçti. Yani ömrümüzün belirli bir  kısmı Diyarbakır'da geçti. Sadece şunu şöyleyim biz hepimiz hem Diyarbakır'ı seviyoruz, hem de Diyarbakırlıların hepsini seviyoruz. Benim özellikle sizler aracılığıyla diyarbakırlılara iletmek istediğim mesaj bu" dedi. 

Basına kapalı olarak yapılan görüşme sonrası Genelkurmay Başkanı Başbuğ ve kuvvet komutanları, Diyarbakır'da önce gelen sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile toplantı yapacak. Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının buradan akşam saatlerinde Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığına geçecekleri öğrenildi.
Bu arada, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının geçiş yapacağı tüm yollar trafiğe kapatılırken, frekans bozucu cihazların konvoydan bir an olsun ayrılmadığı görüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 19:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?