3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Her 3 kişiden birine devlet yardımı

1 Milyon 460 bin nüfuslu Diyarbakır'da her 3 kişiden 1'ine devlet tarafından yardım ulaştırıldı.

511 bin 503 yoksul vatandaşa 122 milyon YTL değerinde gıda, giyim, barınma, yakacak gibi yardımlar yapıldığını belirten Diyarbakır Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, "İmkanlar çerçevesinde yoksul vatandaşlardan gelen tüm taleplere olumlu cevap veriyoruz. Ancak son dönemlerde vatandaşlardan gelen uçak bileti, beyaz eşya gibi lüks talepler bizi zor duruma düşürüyor" dedi.

Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarına bağlı olarak sanayinin gelişmemesi ve hızla aratan genç nüfus nedeniyle yoksulluğun her geçen gün arttığı Diyarbakır'da çalışabilecek her 3 kişiden 2'sinin işsiz olduğu belirlenirken, yapılan araştırmalarda 20 bin kişinin açlık sınırında yaşadığı tespit edildi. Yoksul vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi için Diyarbakır Valiliği bünyesinde oluşturulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, bir yandan ihtiyaç sahibi kişilere yardım ederken diğer taraftan istihdam alanlarını geliştirmek için faizsiz kredi veriyor. Diyarbakır'da yaşayan her 3 kişiden 1'ine devlet tarafından yardım ulaştırıldığını söyleyen Diyarbakır Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, "2007 yılı içerisinde yardıma muhtaç olduğu tespit edilen 511 bin 503 kişiye 122 milyon 636 bin YTL tutarında yiyecek, giyecek, yakacak, sağlık, eğitim ve barınma, afet gibi yardımlar yapıldı. Sosyal devlet anlayışı çerçevesinde bu yardımlarımız devam etmektedir. Bizim kapımız herkese açık, ancak son dönemlerde bazı yoksul vatandaşlar insanın yaşaması için gerekli en temel ihtiyaçlar yerine, uçak bileti, başlık parası, çamaşır, bulaşık makinesi gibi beyaz eşya taleplerinde bulunuyor. İmkanlar çerçevesinde herkese yardım yapıyoruz, ancak vatandaşlardan gelen lüks talepleri karşılama noktasında zaman zaman zorluklar yaşıyoruz" dedi.

3 BİN 932 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ

İnsanlara bir taraftan maddi destekte bulunurken diğer taraftan onları üretime kazandırmak için istihdam ettiklerini belirten Vali Yardımcısı Seyitoğlu, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde bedensel engelli vatandaşlarımıza açtığımız ayakkabı atölyesi ve işitme engelli vatandaşlarımıza açtığımız tekstil atölyeleri ile 50 kişi istihdam ediliyor. Yoksul vatandaşlarımızı hem istihdam etmek hem de üretime kazandırmak için geliştirdiğimiz projeler kapsamında 10 bin ile 15 bin YTL arasında kredi veriyoruz. Bu parayı alan vatandaşlarımız kendi iş yerlerini kurup kazandıktan sonra paranın geri ödemesini bedelsiz olarak yapıyor. Vakıf bünyesinde bugüne kadar 3 bin 932 kişiyi istihdam etmeyi başardık" şeklinde konuştu.

''Devletin yardımları sürecektir ancak en büyük amacımız insanları üretime katarak istihdam etmektir'' diyen Suat Seyitoğlu, her yıl 27 bin kişiye kömür, her ay 6 bin kişilik kuru gıda yardımı dağıtımının ise devam ettiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 16:06:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?