3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Herkeze sağlıklı beslenme mektubu

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından ilköğretim çağındaki çocuklara doğru beslenme alışkanlıklarının kazandırılması için 600 bin eğitimci, öğrenci ve öğrenci velisine mektup dağıtıldı.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde, eğitimci, öğrenci ve velilere dağıtılan mektupta, velilere, çocuklarının çok hızlı bir büyüme ve gelişme dönemi içinde bulunduğu ve eskisinden daha fazla ev dışında beslendiği hatırlatılarak, beslenme alışkanlıklarının; çocuklarının sağlığını, başarısını, güçlü ve mutlu olmasını etkilediği belirtildi.

Diyarbakır Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, hızlı büyüme ve gelişme nedeni ile okul çağı çocuklarının pek çok besin öğesine olan ihtiyacının, hayatın diğer dönemlerine oranla daha fazla olduğunu belirtti. Sağlık Bakanlığı tarafından koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında, bireylerin beslenme konusundaki duyarlılıklarını arttırmak ve bu konuda bir toplum bilincini oluşturmak amacıyla çeşitli programlar yürütüldüğünü belirten Sağlık Müdürü Kubat, ''Ülkemizde çocukların hatalı beslenme alışkanlıklarına ve bu nedenle de bazı önemli sağlık sorunlarına sahip oldukları bilinmektedir. Çocukluk dönemindeki bu hatalı beslenme alışkanlıkları şişmanlık gibi hastalıklar için temel risk faktörü oluşturmaktadır. Sağlıklı beslenmenin yanında, çocukların daha hareketli bir yaşam tarzı benimsemeleri, fiziksel aktivite düzeylerinin arttırılması da sağlıklı olmalarının ön koşuludur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 13:00:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?