3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Hikmet Fidan davası ertelendi

Kapatılan HADEP'in eski Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Fidan'ın öldürülmesiyle ilgili davaya devam edildi.


Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Fırat Karahan ve Veysi Akgönül hazır bulundu. Duruşmada, sanık Karahan'ın akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan istenilen yazının cevabı okundu. Yazıda, sanık Karahan'ın akli dengesinin yerinde olduğu bildirildi.


Sanık avukatı Yaşar Altürk, sanık Karahan'ın olayıyla bir ilgisinin bulunmadığını belirterek, şöyle dedi:


''Dosyada müvekkilimle ilgili hiçbir delil bulunmamaktadır. Bizce bu olay faili mechul kalmıştır. Müvekkilimin tahliyesine karar verilmesini mahkemeden talep ediyorum'' dedi. Sanık Karahan, ''Hikmek Fidan'ın öldürülmesi olayıyla benim bir ilgim yok. Beni bölücü ilan edenin kendisi bölücüdür. Bana ceza verilse bile vatan sağolsun diyeceğim''.


Diğer sanık Akgönül de suçlamaları kabul etmeyerek tahliye talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, savcının mütalaa hazırlaması için duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.


Fidan, Diyarbakır'ın Bağlar beldesinde 6 Temmuz 2005 tarihinde uğradığı silahlı saldırıda öldürülmüştü. Fidan'ın ailesi, cinayetin terör örgütü PKK tarafından işlendiğini ileri sürmüştü

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 16:07:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?