3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Hizbullah'ın tetikçilerine müebbet

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde Hizbullah terör örgütünün askeri kanat yapılanmasında yer alan ve 9 kişinin öldürülmesi, 3 kişinin de yaralanması eylemlerine katılan 3’ü tetikçi 7 sanığın yargılanmasına devam edildi. Sanıklardan 3’ü müebbet hapis cezasına çarptırıldı.



Adı bir dönem tek kurşunlu faili meçhul cinayetlerle sıkça anılan Diyarbakır’ın Silvan İlçesi'nde terör örgütü Hizbullah’ın askeri kanat yapılanmasında yer alan ve 1991- 98 yılları arasında 9 kişinin öldürülmesi, 3 kişinin yaralanması eylemlerine katıldıkları iddiasıyla yargılanan tutuklu sanıklar Abdulcabbar Kırtay, Mizbah Sayan, Kasım Azarkan ile tutuksuz sanıklar Musa Daşkın, Mehmet Salih Bakıcı, Fesih İkvan, Nazım Eprem yargılanmasına 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmada tutuklu 3 tetikçi sanık hazır bulundu, tutuksuzlar ise katılmadı. Sanıklar suçlamaları kabul etmedi ve tahliyelerini istedi.

Mahkeme sanıklar Abdulcebbar Kırtay, Kasım Azarkan, Mizbah Sayan ve tutuksuz Musa Daşkın’ı Silvan İlçesi'nde Mehmet Sait İşçi, İsmet Öztürk, Mehmet Çiçek, Ahmet Okuyucu, Hamdusena Kırtay, Rauf Kırtay, Şirin Cesur, Abdullah Ay, Cevat Kaplan adlı vatandaşların öldürülmesi, Recep Hekimoğlu, Zayit Ekinci ile İhsan Yüce’nin yaralanması eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle TCK’nın 146/1 maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Yakalandığı tarihte Malatya ve Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüklerinde gözaltında işkence gördüğü için erkeklik organını yitirdiği ve böbreklerinde sorun yaşadığı için 3,5 yıl tutuklu kaldıktan sonra 2 bin YTL kefaletle serbest kalan Musa Daşkın’ın cezası daha sonra topluma kazandırma yasası uyarınca 14 yıla indirildi.

Örgüte yardım ve yataklık etmek suçundan yargılanan sanıklardan Nazım Eprem ile Mehmet Salih Bakıcı’yla ilgili dava zamanaşını nedeniyle ortadan kaldırılırken, Fesih İkvan’ın ise yargılama aşamasında ölmesi nedeniyle davasının düşürülmesine oy birliğiyle karar verildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 18:35:50
Güncelleme :3 Temmuz 2008 Perşembe 18:41:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?