3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Hollandalı itfaiyeciler Diyarbakır'da

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği'nin (GABB) organizasyonu ile itfaiye teşkilatlarının altyapılarının güçlendirilmesi için ön inceleme yapmak üzere Diyarbakır'a gelen Hollandalı itfaiye uzmanları, Büyükşehir Belediye Başkanvekili İhsan Uğur'u ziyaret etti. Diyarbakır itfaiyesinin bölgeye hitap eden önemli bir işlevi olduğunu belirten Hollandalı uzmanlar üretilen kaliteli hizmetten övgüyle söz etti.

Tüm İtfaiyeciler Birliği Genel Sekreteri Emin Pehlivan ile Hollanda Belediyeler Birliği'ne üye belediyelerin itfaiye uzman ve müdürlerinin ziyaretinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici ve Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Bayrak da hazır bulundu. Başkanvekili İhsan Uğur, Büyükşehir Belediyesi olarak itfaiye ve arama kurtarma çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve bu bakış açısı ile itfaiye teşkilatını yeniden yapılandırmaya çalıştıklarını ifade etti. Uğur, bu kapsamda araç ve gereç temininde büyük bir mesafe aldıklarını, iyi bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirterek bölgede bir itfaiye enstitüsüne ihtiyaç duyduklarını söyledi. Hollandalı itfaiyeciler ile Tüm İtfaiyeciler Birliği Genel Sekreteri Pehlivan, Diyarbakır itfaiyesinin araç ve organizasyon konusunda oldukça iyi bir durumda olduğunu söyledi. Pehlivan, itfaiye teşkilatında, kaliteli hizmetin önemli olduğunun altını çizerek, "Diyarbakır itfaiyesi oldukça kaliteli bir hizmet veriyor" dedi.

Uzmanlar itfaiye eleman sayısının az olduğunu ifade ederken Diyarbakır itfaiyesinin bölgeye de hizmet götüren bir yapıda olmasının oldukça sevindirici olduğunun altını çizdi. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Uğur da, itfaiye teşkilatına yönelik değerlendirmelere teşekkür ederek, daha iyi bir itfaiye komuta kontrol merkezi ile bölgenin bu alandaki hizmet kalitesini arttırmak için bir enstitüye ihtiyaç bulunduğunu vurguladı. Hollandalı itfaiye uzmanları daha sonra bölgedeki diğer belediyelerin itfaiye teşkilatlarını yerinde incelemek için ilçelere hareket etti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 17:05:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?