3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Hükümlülerin sergisi ilgi gördü

Diyarbakır E Tipi cezaevinde kalan hükümlü ve tutuklular tarafından yapılan resim ve el iş sergisi büyük ilgi gördü.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eğitime her zaman önem verdiklerini söyledi.

Diyarbakır'da E Tipi cezaevinde mahkum olan tutuklu ve hükümlüreni yapmış oldukları resim ve el işi sergisi düzenlendi. Güzel Sanatlar galerisinde yapılan sergiye, Vali Hüseyin Avni Mutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, vali yardımcıları ve sivil toplum kuruluşları katıldı. Vali Mutlu ve Başsavcı Kavak, sergilenen eşyaları gezip inceledi. Vali Mutlu valilik bünyesinde özel idare amirlerine talimat vererek bin YTL'lik eşya alınmasını istedi.

Toplanan paralararın ise mahkumlara cep harclığı olarak verileceği belirtildi. Cumhuriyet BaşsavcılığıDurdu Kavak, Diyarbakır'daki polis servis aracına yapılan saldırıya değinerek, hafta başında istemedikleri bir olay olduğunu söyledi. Kavak, "Hiç önemli değil hayat devam ediyor. Bu açılışılışları bu yüzden destekliyoruz. Burda olumlu şeylerin olduğunuda herkese göstermek istiyoruz" dedi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu ise eğitime çok önem verdiklerini ifade ederek, "Eğitim nerde olursa olsun önem veriyoruz. Cezaevindeki mahkumlar kendilerini çok güzel ifade etmişler. Diyarbakır her zaman bu tür açılışlarla anılsın" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 16:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?