3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

İçimdeki mezar Diyarbakır'da

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yapılacak olan Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak olan köylerden göç emek zorunda kalan vatandaşların yaşadıkları zorlukları anlatan 'İçimdeki Mezar' adlı kısa film Diyarbakır Sanat Merkezi'nde gösterime giriyor.
Daha önce festivallerde 'Sen Olmak' kısa filmi ile 7. Ulusal Kısa Film Festivali'nde biricilik ödülü alan M. Tayfun Aydın'ın yönettiği Yavuz Eminci tarafından çekilen 'İçimdeki Mezar' isimli film Diyarbakır Sanat Merkezi tarafından gösterime sunuluyor.

Filmde bütün yaşamını Hasankeyf'te geçirmiş olan Cembelli, Ilısu Barajı nedeniyle göç etmek zorunda kalır. Cembelli yıllar önce kaybettiği karısının yanına gömülmeyi bekler, ancak göç etmek zorunda kalınca karısının mezarını açar ve karısının kemiklerini de yanına alarak Hasankeyf'i sonsuza kadar terk eder.

Diyarbakır Sanat Merkezi'nde gösterime girecek 'İçimdeki Mezar' isimli kısa filmin sadece bugün gösterileceği ve gösterimin ardından yazar ve yönetmeni ile bir söyleşi yapılacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 16:15:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?