3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

İhale yolsuzluğu tutuklaması

Diyarbakır merkezli Şırnak, Batman ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu illerde düzenlenen eşzamanlı operasyonda, kamu ihalelerinde yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 33 işadamından 4'ü tutuklandı.


Alınan bilgilere göre, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekipleri, "Kamu ihalelerinde yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma, rüşvet ve bu yoldan haksız kazanç sağlama" iddialarıyla ilgili olarak Diyarbakır merkezli Şırnak, Batman ve Ankara illerinde eşzamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda gözaltına alınan 33 işadamı polise verdikleri ifadenin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında Diyarbakır Adliyesi'ne getirildi. Cumhuriyet Savcılığı'ndaki sorgulamanın ardından 10 işadamı serbest bırakılırken, 23 işadamı ise tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi. Nöbetçi mahkeme ise işadamları M.I, V.G, M.D, B.I'nın tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanan 4 işadamı yoğun güvenlik önlemleri altında Diyarbakır E Tipi Kapalı Ceza ve Tevkif Evi'ne konuldu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 12:56:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?