3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

İhmal sonucu bebeği özürlü doğdu

Diyarbakır Doğumevi Hastanesi'nde doğum yapan Aysel Tekiner rahmini kaybederken dünyaya gelen bebek ise engelli kaldı.

Eşinin rahmine kaybetmesinin ve çocuğunun özürlü olarak dünyaya gelmesinin Doğumevi Hastanesi'ndeki görevlilerin yanlış uygulamalarından kaynaklandığını ileri süren Baba İhsan Tekiner, olayın takipçisi olacağını söyledi.

Geçen yıl Ağustos ayında Aysel Tekiner adlı hamile kadın doğum sancılarının artması sonucu Diyarbakır Doğum Evi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada doğum yapan Aysel Tekiner'in çocuğunun, doğumu gerçekleştiren görevlilerin ihmalinden dolayı engelli doğduğu ileri sürülürken anne Tekiner ise rahmin kaybetti. Diyarbakır Doğumevi Hastanesi'ne yatışı yapılan Aysel Tekiner'in doğum esnasında yapıldığı iddia edilen ihmal sonucu aşırı kanama sonrasında rahmi alınırken çocuğu da engelli doğdu. Bu durum karşısında hastane görevlilerini suçlayan baba İhsan Tekiner, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Aysel Tekiner'in eşi İhsan Tekiner, eşinin sancılarının başlaması üzerine hastaneye kaldırdığını belirterek, "30 Temmuz 2007 günü eşimi hastaneye getirdiğimde doğum odasına aldılar. Eşimin burada sancıları azaldı. Görevliler, rahmin açılması için sürekli suni sancı vermişler. 6 saat süren ameliyatta eşime zorla normal doğum yaptırmak için tabiri caiz ise tüm işkence metotlarını uyguladılar. Doktorların dirseğini anne karnına bastırması, orada bulunan personelin davranış biçimi de ayrı bir sorun. Bebek anne rahmine düşüyor.

Ama açılma olmadığı için doğum bir türlü gerçekleşemiyor. Bunun üzerine anne adayına suni sancı verilip yürütülmeye çalışılıyor. Anne adayının suyunu suni olarak patlatıyorlar. Doğuma girene kadar bebeğin tüm fonksiyonları normal çalışıyor, kalp atışı, solunumu, her şey normal. 6 saat sonunda, bebeğin doğum olayını gerçekleştiriyorlar. Fakat bebek anne rahminde fazla kaldığından oksijensiz kalıyor.

Şu an doktorların söylediği ise bebeğin doğumunun geç olmasından dolayı oksijensiz kaldığı, beyin ve ciğerinin ağır tahribat gördüğü, bu nedenle yaşama şansının çok düşük olduğu. Eğer yaşarsa bile özürlü olacaktır" dedi.
Doğumun üzerinden bir yıl geçerken çocuk fiziki engelli olarak yaşadığını belirten baba İhsan Tekiner, savcılığa suç duyurusunda bulundu. İhsan Tekiner, öncelikle her anne ve babanın isteyeceği en önemli şeyin çocuk sahibi olmak olduğunu belirterek, "Artık bir daha çocuğumuz olmayacak. Hem maddi hem de manevi yönden çöküntü içerisindeyiz. Durumu artık düzelteme imkanımız yok. Ama bizim başımıza gelenler başkalarının başına gelmesin istiyoruz. Bu yüzden sorumlu kişilere maddi ve manevi tazminat davası açtık" şeklinde konuştu.

1 yaşındaki Selma Sükeyna adındaki çocuklarının bir daha yürüyemeyeceğini belirten anne Aysel Tekiner ise, "Bir daha çocuk sahibi olamayacağım için çok üzgünüm. Onun yaşındakiler yürümeye başladı ve ben onları her gördüğümde ağlıyorum. İçim yanıyor" ifadelerinde bulundu.

Bu arada İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Doğumevi Hastanesi ve personeli hakkında inceleme başlatılmadığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 14:01:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?