3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

İkinci kez örgütten kaçtı

Kuzey Irak'taki PKK kamplarında eğitim aldıktan sonra kaçarak etkin pişmanlık yasasından yararlanan ve bir süre sonra örgüte yeniden katılan terörist ikinci kez örgütten kaçtı.

Van'da saman taşırken köye gelen PKK'lıların kendisini tanıması üzerine kaçırdıklarını öne süren PKK'lı, ikinci kez ''Etkin pişmanlık yasası'' çerçevesinde serbest bırakılmayı bekliyor. Pişmanlık duyarak 2004 yılında örgütten kaçan PKK'lı terörist S.F., Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı ve Türk Ceza Kanunu'nun 220. maddesinin "Etkin pişmanlık" hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

PKK'lı terörist S.F. 2 yıl aradan sonra ikinci kez getirildiği Diyarbakır Adliyesi'nde 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçu kapsamında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada sanık S.F. hazır bulundu. Mahkeme heyetinden söz alarak savunmasını yapan terörist S.F., şunları söyledi:
"Örgütten kaçtıktan sonra mahkeme tarafından silahlı eyleme katılmadığım için serbest bırakıldım. Daha sonra askerlik görevimi Sivas'ta yerine getirdim. Terhis olduktan sonra, babam bana bir kamyonet kiraladı ve saman taşıma işine girdim. Van'ın Başkale ilçesi Bilgeç köyüne saman satmaya gitmiştim. Burada sözde benim bölük komutanım olan Brüsk Amed kod adlı PKK'lıyla karşılaştım beni tanıdı. Yanında Şervan ve Sihan kod 2 PKK'lı daha vardı. Örgütten kaçarak ihanet ettiğim gerekçesiyle öldürmek istediler ancak köy muhtarı engelledi. Beni at sırtına bağlayarak, İran'a oradan da Kuzey Irak'taki Kandil kampına götürdüler. Üzerimdeki 2 bin 450 YTL saman parası ile cep telefonuma el koyduktan sonra PEJAK sorumlusu Amed Malazgirt tarafından 6 gün sorgulandım. 2004 yılında örgütten neden kaçtığımı sorarak, ajanlıkla suçlandığımı söyledi. Daha sonra yeniden eğitim kamplarına gönderildim. Burada tanıştığım Botan kod PKK'lı ile yakınlaştım ve kaçmaya karar verdik."

Kamp yöneticileri ROJ TV haberlerini izlerken, Botan kod PKK'lıyla kaçtıklarını ve Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin partisi IKYB peşmergelerine sığındıklarını ifade eden PKK'lı S.F., "Bize peşmerge olmamız için para teklif ettiler, ancak biz güvenlik güçlerine teslim edilmemizi istedik. 15 gün cezaevinde tutulduktan sonra, Mart ayında Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim edildik" dedi.
Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından istenen belgelerin beklenmesi için sanık

S.F.'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 18 Kasım 2008 tarihine erteledi

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 12:01:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?