3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

İl koordinasyon kurulu toplandı

Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan TEDAŞ İl Müdürü Reşat Kurttekin, genel müdürlüklerinden gelen emir gereği borcunu ödemeyen resmi kurumların 15 gün içerisinde elektriklerinin kesileceği duyurusunu yaptı.

Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Özel İdare toplantı salonunda Vali Yardımcısı Mehmet Yeşilbaş'ın Başkanlığında yapıldı. Toplantıya resmi kurum ve kuruluşların müdürleri ile Kaymakamları katılırken Vali Yardımcısı Mehmet Yeşilbaş, toplantı ile ilgili kısa bilgi verdi. Mehmet Yeşilbaş, 23 kuruluşa ait toplam 571 projenin bulunduğunu belirterek, "Biten proje sayımız 83, devam eden proje sayımız 337, ihale aşamasında proje sayımız 75 ve başlanmayan proje sayımız ise 76'dır. Yatırımların sektörel olarak değerlendirmesi ise tarım sektöründe 53, gıda sektöründe 1, imalat sektöründe 2, enerji 188, ulaştırma 75, kültür ve turizm 10, ormancılık 5, eğitim 149, sağlık 23, spor 4 ve diğer kamu hizmetlerinde ise 61 proje bulunmaktadır" dedi.

Bilgilendirme konuşmasının ardından resmi kurum müdürleri icraatlarını anlatmak için kürsüye çıkan TEDAŞ İl Müdürü Reşat Kurttekin, resmi kurum müdürlerine uyarıda bulunarak "Biz ticari bir kuruluşuz ve üretim tesislerimize borcumuzu ödeyemiyoruz. Bu nedenle Genel Müdürlüğümüzden gelen talimatı buradaki resmi kurum müdürlerine iletmek istiyoruz. Borcu bulunan ve ödemeyen resmi kurum ve kuruluşların 15 gün içerisinde elektrikleri kesilecektir" şeklinde konuştu.

DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı ise 2008 yılı içerisinde 80 köyün su ihtiyacının karşılandığını ve bu yıl bitirmek istedikleri 35 bin tonluk su deposunun da faaliyete geçmesi halinde Diyarbakır'da su sorununun kalmayacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 16:31:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?