3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

İlk açık kalp amelyatı

Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde ilk kez açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi.

Başhekim Murat Kangın, ameliyatın Sağlık Bakanlığı'nın sağlıkta uyguladığı dönüşüm programının kat ettiği mesafeyi göstermesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Diyarbakır Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Kangın düzenlediği basın toplantısında, açık kalp ameliyatlarının eğitim ve araştırma hastanelerinde rutin olarak yapıldığını ancak kalp rahatsızlıklarının yoğun olduğu bölgedeki bir devlet hastanesinde yapılmasının son derece önemli olduğunu belirtti.

Başhekim Murat Kangın, hastanelerinde ilk kez açık kalp ameliyatını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu ameliyat Sağlık Bakanlığı'nın sağlıkta uyguladığı dönüşüm programının kat ettiği mesafeyi gösteriyor. Bu dönüşüm programı sayesinde hastanemiz büyük bir adım attı. Artık hastanemizde haftanın 2 günü açık kalp ameliyatları yapılacak. Bize bu konuda destek veren Dicle Üniversitesi yetkililerine teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Hikmet İyem ise Dicle Üniversitesi'nde görev yaptığını belirterek, dün acil olarak kalp ameliyatını gerçekleştirdikleri 62 yaşındaki hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. İyem, Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde son 10 ayda 150 adet açık kalp ameliyatı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Eskiden hastalar Gaziantep, Ankara ya da İstanbul'a sevk ediliyordu. Bu nedenle çok hasta oralardaki hastanelere ulaşamadan hayatını kaybediyordu. Artık bu hastalara üniversite ve bu hastanede müdahale yapıyoruz. Bu ameliyatın burada yapılması çok önemlidir. Çünkü acil hastaları başka hastaneye sevk etme şansınız yok. Burada yapılacak ameliyatlar sayesinde hastaların yaşamı sağlanacak'' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 18:13:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seçil gitti IP: 88.244.110.xxx Tarih : 27.11.2008 20:56:22

Hikmet İyem'den başka ne beklenebilir ki?Hikmet hocam nereye giderse gitsin hep mükemmelleri gerçekleştirir çünkü o çok başarılı bi doktor.