3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

İlker Başbuğ Diyarbakır'da

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanları Diyarbakır'a geldi.

Bugün saat 15.00 sıralarında Malatya'dan Diyarbakır'a gelen Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Sabahattin Işık Koşaner, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, askeri uçakla 8. Ana Jet Üssü'ne indi. Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu tarafından karşılanan heyet, 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nda bir süre dinlendi. Daha sonra yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yollardan konvoy eşliğinde 7. Kolordu Komutanlığı'na geçen Başbuğ ve beraberindekilerin, burayı denetledikten sonra Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu makamında ziyaret edeceği öğrenildi.

Öte yandan, kuvvet komutanlarının geçiş güzergahındaki bütün yollar trafiğe kapatılırken, konvoy olası bir bomba ihtimaline karşı Jammer araçları eşliğinde hareket etti.

Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının akşam saatlerinde Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nı ziyaret edecekleri öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 17:36:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?