3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

İlkokula laboratuar ve park

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir Ali Paşa İlköğretim Okulu’nun ihtiyacı olan fen laboratuarının malzemelerini temin ederek öğrencilere armağan ederken Sur Belediyesi tarafından düzenlenen oyun gruplarının bulunduğu parkın açılışını yaptı.


Alipaşa İlköğretim Okulu Müdürü Bayram Sezgin’in talebi üzerine Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilerin ihtiyaç duyduğu fen laboratuarını tahsis etti. Boya, badanası ve tamiratı yapılan laboratuara 25 kolçaklı sandalye, çalışma dolaplar, televizyon, televizyon sehpası, laboratuar malzemeleri temin edildi. Laboratuarın açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Başkan Danışmanı İlhan Diken,Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Fatih Turşak ile Sur Belediyesi Kültür Müdürü Mehmet Ali Altınkaynak katıldı. Okul Müdürü Bayram Sezgin Baydemir’e katkılarından dolayı teşekkür ederek “Sizlerin sayesinde ilk kez okulumuz laboratuara sahip oldu” dedi. Baydemir “Sizin çabalarınız ve demokratik basıncınızdan dolayı bu laboratuara yapmış olduğumuz katkıdan dolayı memnuniyet ve heyecan duyuyorum” dedi. Öğrencilere seslenen Baydemir “Sizlerden istirhamım mutlak surette çalışmanızdır. Geleceği bizlere siz armağan edeceksiniz” diye konuştu. Sezgin okullarında kapasitesinin üzerinde 2 bin öğrenci olduğunu ve bu mevcudun düşmesi gerektiğini söyleyerek yaşadıkları sıkıntıdan söz etti. Baydemir yerleşim sürecini tamamlayan yerlerde bu tip sıkıntıların çok fazla olduğuna işaret ederek, “Çok şükür yeni hazırladığımız plan ile 2030 yılına kadar ihtiyaçlar karşılanmış olacak. Örneğin Bağlar’ın Bağcılar bölgesinde istenildiği kadar okul yapılabilecek” dedi.

Geleceğimiz sizlerin elinde

Ardından öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya gelen Baydemir, ülkede ve bölgedeki gelişmişlik farkının çok derin uçurumlar olduğuna işaret ederek “Suriçi ve Kayapınar arasında da aynı uçurum var. Buradaki çocuklar ve öğretmenler bu farkın ortaya çıkardığı dezavantajlı durumu yaşıyor. Bu dezavantajlı durumu bir nebze olsun kaldırmak için buradayız. Her biri gelecekte birer bilim insanı adayı olan bu çocuklara sizin vereceğiniz eğitim ve şefkat çok önemli. Bu nedenle sizlere çok büyük görev düşüyor” dedi. Okul Müdürü Sezgin atıl durumda olan bir salonlarını öğrencilerin folklor, satranç, resim odası gibi aktivitelerin gerçekleştirileceği çok amaçlı bir salona dönüştürmek istediklerini bu nedenle belediyenin katkılarını talep etti. Bunun üzerine Baydemir, salonun tamamlanması için tüm süreçlerinde yer alacakları sözünü verdi. Daha sonra Sur Belediyesi tarafından tahsis edilen okul bahçesindeki oyun gruplarının bulunduğu alanın açılışı yapıldı. Baydemir Sur Belediyesi tarafından döşenilmek üzere parke taşı vereceklerini belirtti. Baydemir “Bu vesileyle Alipaşa İlköğretim Okulu’nu Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş okulu ilan ediyoruz” dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 11:31:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?