3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

'İnsanlar doğalya kucaklaşacak'

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Silvan yolu üzerinde tesis edilen 'Kent Ormanı'nı ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceledi. Vali Mutlu, Diyarbakırlı vatandaşların bu yaz doğayla bütünleşeceklerini söyledi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, çalışmaları yerinde incelemek amacıyla Silvan yolu üzerinde yapılan Kent Ormanı'nı ziyaret etti. Kent Ormanı hakkında bilgi veren Vali Mutlu, Diyarbakır'ın modern bir kente göre farklı ihtiyaçlarının olduğunu belirtti. Eğitim, sağlık ve ulaşımın bir kentin en önemli ihtiyaçları olduğunu ifade eden Vali Mutlu, öncelikli olarak bu ihtiyaçların giderilmesine ağırlık verildiğine ancak çevre, dinlenme alanları ve yeşil tesislerin bunlar kadar sıklıkla dile getirilmediğine dikkati çekti. Vali Mutlu, şehir insanlarının uygun zamanlarını ailesiyle geçirecekleri, doğayla bütünleşecekleri alanlara ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Şehirlerde yeşil alanlara hasretiz. Toprakta yürüyemiyoruz. İnsanların bu tür ihtiyaçları var. Bu ihtiyaçlara cevap olabilmek için 870 dönüm arazi üzerine Kent Ormanı tesis etmeye başladık. 15-20 günden bu yana yoğun olarak çalışmalarımız devam etmekte. Kent Ormanı'nın kısa bir sürede tamamlanarak bu yaz mevsimine yetişeceğinin müjdesini verebiliriz.

Alanda toplamda 10 bin yetişmiş ağaç dikilecek ve bunların beş binini şu ana kadar diktik. Bu ağaçlar 10 ayrı çeşit olacak ve bu yıl farklı türdeki ağaçları kentimizde göreceğiz. Yine alana sosyal donatılar yerleştireceğiz. Kır kahveleri, çocuklar için oyun grupları, spor tesisi, yürüyüş alanı da yapılacak" diye konuştu.

Alanın tamamında sulama ve aydınlatma tesisinin de kurulacağını anlatan Vali Mutlu, "Umut ediyorum ki Diyarbakır halkı bu yıl yeşille tanışacak. İnsanlar doğayla kucaklaşacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 18:28:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?