3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

İP'li yöneticiler Cumhuriyet köyünde

İşçi Partisi (İP) yöneticileri, Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Cumhuriyet köyünde köy ağasının adamları tarafından öldürüldüğü iddia edilen parti üyesi Muhyittin ve Ömer Öksün ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.


Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Cumhuriyet köyünde ağa ile köylüler arasında yıllardır süren toprak mücadelesine kan bulaştığı iddia edildi. 17 Temmuz 2008 günü Bismil'den Diyarbakır'a gelmekte olan Muhyittin, Ömer ve Azize Öksün'ün yolda ağanın adamları tarafından silahla tarandığı iddia edildi. Olayda Muhyittin ve 1 aylık yeni evli olan Ömer Öksün yaşamını yitirmişti. İşçi Partisi Elazığ ve Malatya temsilcilerinden oluşan bir heyet yaşanan saldırı üzerine köye giderek iki aileye başsağlığı ziyaretinde bulundu. Bir aylık evli olan ve silahlı saldırıda eşi Ömer Öksün'ü kaybeden Azize Öksün, gözyaşları arasında İP heyetine yaşananları anlattı. Azize Öksün, "Biz bir aylık evliyiz, benim eşim İstanbul'da çalışmaya gidiyordu ve bunun için Diyarbakır'a gidiyorduk. Yolda arabayla önümüzü kestiler ve Eşimin amcası Muhyittin Öksün'ü öldürdüler. Benim eşim de arabadan inecekti ama ben engel oldum, eğer sen inersen bende iner kendimi kurşunların önüne atarım dedim ve eşim arabadan inmedi.

Arabaya yaklaşan iriyarı esmer biri eşimin kafasına ateş etti ve öldürdü. Karakolda bu kişilerin dosyasını bulduk ama hala yakalanan yok. Eğer devlet varsa bunun hesabının sorulmasını istiyorum. Benim elimdeki kına hala geçmedi" dedi.
İşçi Partisi Elazığ İl Başkanı Bedri Dönertaş, Muhyittin ve Ömer Öksün'ün acısını paylaşmak için geldiklerini belirterek "Biz Elazığ ve Malatya il örgütü üyeleri olarak ağaya karşı, beylere karşı, şeyhe karşı onurlu sürdürdüğü mücadele sonucu ağanın adamları tarafından öldürülen Muhyittin ve Ömer Öksün kardeşimizin acısını paylaşmak için buraya geldik. Bu kardeşlerimiz ağaya maraba olmamak için öldürüldü" iddiasında bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 17:48:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?