3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

İş adamları Kuzey Irak'ta

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Meclisi, ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla Kuzey Irak'ı ziyaret etti.

Irak'a gerçekleştirilen iş gezisine; Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Vehbi Çimen, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkan Yardımcısı Abdullatif Aykul, Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Yönetim Kurulu üyesi Erkut Temiz ve çok sayıda meclis üyeleri katıldı. Diyarbakırlı heyet, Irak'ın Duhok ve Erbil kentlerini ziyaret ederek, buralardaki Ticaret ve Sanayi Odaları ile heyetler halinde ve ikili görüşmelerde bulundu.

Diyarbakır heyeti Duhok ve Erbil'de kentlerinde ayrıca Duhok Valisi Temer Ramazan Kçer ve Erbil Valisi Nevzat Hadi tarafından da kabul edildi. Sıcak geçen görüşmelerde bölgesel iş birliğinin geliştirilmesi ve ortak pazar oluşturmanın önemine vurgu yapıldı.

Heyet adına bir açıklama yapan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır ve Güneydoğu İş aleminin önümüzdeki süreçte gelişimini hızlandırması açısından girişimlerde bulunduklarını söyledi. Irak'ın çok fırsatlar vaat ettiğini belirten Kaya, her iki ülke iş adamlarının karşılıklı işbirliğini geliştirmeleri ve ticaretin önündeki bazı sıkıntıların ortadan kaldırılması için hükümetler nezdinde girişimlerini yoğunlaştırmaları gerektiğini ifade etti. Kaya, Irak'ın Türkiye için çok büyük bir pazar olduğunu belirterek, son dönemlerde ikili ilişkileri geliştirmek için büyük ilerleme kaydettiklerini fakat daha çok yol almaları gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 14:54:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?