3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

İş kadınları Diyarbakır'da

Doğu ve Güneydoğu'da yatırım yapmayı planlayan Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut, Diyarbakır Valisi Avni Mutlu'yu ziyaret etti. Bulut, bölgeyi markalaştırmak için Diyarbakır'a geldiklerini söyledi.


Türkiye İş Kadınları Derneği Başkanı Nilüfer Bulut ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri, Diyarbakır'da yatırım için bir araya geldi. Gaziantep'te yaptıkları incelemelerin ardından Diyarbakır'a geçip Diyarbakır Valisi Avni Mutlu'yu ziyaret eden Bulut, Diyarbakır ve çevresindeki iller hakkında bilgi aldı. Vali Avni Mutlu ile yapılan görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulunan Türkiye İş Kadınları Derneği Başkanı Nilüfer Bulut, amaçlarının bölgeyi kalkındırmak olduğunu belirterek, "Biz Türkiye İş Kadınları Derneği olarak Güneydoğu'da bir kampanya başlattık, amacımız doğu ile batıyı birleştirmektir" dedi. Buradaki yatırımları araştırarak ekonomiye nasıl katkı sağlayabiliriz, şehirler hangi ürünleri ile ön plana çıkarsa marka olabilir, şehirleri hangi ürünler ile birbirlerine rekabet ettirerek Türkiye ekonomisini ve Güneydoğu ekonomisini kalkındırabiliriz diye bir proje başlattıklarını anlatan Bulut, "Bu proje kapsamında ziyaretlerimizi yapıyoruz. Gaziantep, Diyarbakır Şanlıurfa ve Mardin'de düzenledik programlarımızı. Bugün Diyarbakır'dayız ve bu kampanya çerçevesinde illeri yerinde tanıyarak, yerinde çözüm üretmek amacıyla buradayız" dedi.


Yapılan ziyaretlerle ilgili bir açıklama yapan Türkiye İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Demet Sabancı, Çetin Doğan, ilk olarak Güneydoğu'ya geldiklerini belirterek "Biz ilk olarak Güneydoğuyu seçtik ama 6 bölgemizi daha gezeceğiz ve yerinde çözüm projemiz umuyorum ki Türkiye için ve herkes için faydalı olacaktır. Bölgenin ekonomik ve kültürel değerlerini göz önünde bulundurarak markalaşma yolunda şehirleri nasıl düzenleyeceğimizi araştırmak ve yerinde görmek amacıyla buraya geldik" dediler.


Yatırım yapmak amacıyla Diyarbakır'a gelen Bulut ve beraberindekiler, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i de ziyaret edecekler.

..
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 16:35:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?