3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

İşçiler maaş bordrolarını yaktı

Diyarbakır Devlet Demir Yolları çalışanları ek ödeme sözlerinin yerine getirilmemesini gerekçe göstererek maaş bordrolarını yakarak eylem yaptı.

İstasyon garı önünde toplanan demiryolu çalışanları hükümet aleyhine sloganlar atarak ek ödeme sözlerinin yerine getirilmediği gerekçesiyle bir basın açılaması düzenlediler. Basın açıklamasını okuyan Diyarbakır Taşımacılık Sendikası Başkanı Ramazan Çetinkaya, demiryolcunun ekmeği ve umuduyla oynandığını ifade ederek, "Bize verilen sözler tutulmadı. Ek ödemelerle ilgili Bakanlar Kurulu kararı yürürlüğe girdi. YPK kararı beklenmeden ek ödemelerin avans olarak ödenmesi konusunda sendikamızca TCDD yönetimi ile görüşme yapıldı.

Bu görüşmede en düşük ek ödeme tutarı aylık 103 YTL'ye denk gelen miktarın Ağustos ve Eylül 2008 ayları tutarı olan 200 YTL'nin bayram öncesi Eylül maaşları ile birlikte tüm sözleşmeli personele avans olarak ödenmesi yapıldı. TCDD memurun alacağı ek ödemeye göz koydu. Ek ödemelere yazılı itiraz yaptık. YPK sözleşmeli personele uygulanacak ek ödeme oranını düşürdü" dedi.

Daha sonra basın açıklamasına katılanlar maaş bordrolarını yakarak sessizce dağıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 17:12:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?