3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

İşte Diyarbakır'ın 30 yıllık altyapısı

Tüm dünyada ve Türkiye'de kuraklık ve susuzluk en büyük problemlerden biriyken Diyarbakır'da en kaliteli en sağlıklı ve en ucuz su, musluktan içiliyor.

DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, önümüzdeki 30 yıl boyunca tüm kentin tüm altyapısının planlandığını hatırlatarak, küresel ısınma bu hızla devam ederse kentin su göçü alacağını söyledi.

Küresel ısınma tüm dünyayı tehdit ederken Diyarbakır önümüzdeki otuz yıl boyunca su ile ilgili altyapısını ve su politikasını belirlemiş durumda. Türkiye'nin en büyük metropollerinde suyun kalitesi tartışılırken ve içme suyuna aylık 60-70 YTL harcanırken Diyarbakır'da musluktan rahatlıkla su içilebiliyor. Ürettikleri suyun pek çok aşamadan geçtiğini ve bu aşamaların sonucunda en kaliteli, en sağlıklı ve en ucuz suyu abonelerine ulaştırdıklarını belirten Diyarbakır ve Su Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Yaşar Sarı, suyun kalitesinden asla ödün vermeden hizmetlerine devam edeceklerini söyledi. Önümüzdeki otuz yıl için gerekli su altyapısının tamamlandığını belirten Sarı, küresel ısınmanın devamı halinde kentin su göçü alacağını belirterek, "Altyapı ile birlikte su politikalarımızı da belirlemiş durumdayız. Kendimize ilke edindiğimiz ve vazgeçilmez kurullarımız var. Bunlar suyu en kaliteli, en sağlıklı ve en ucuza abonelerimize ulaştırmaktır. Nitekim Türkiye'de bu anlamda suyu abonelerine ulaştıran neredeyse tek kurumuz. Bu istikrarımız su problemi yaşanan Türkiye'de bizleri ön plana çıkarmaktadır. Haliyle küresel ısınma için acil önlemler alınmazsa ve iklimler bu hızla değişirse Diyarbakır büyük oranda su göçü alacaktır. Çok nadir olmakla birlikte su kesintisini en az bir gün önceden tüm kente duyuruyoruz ve kesintinin 12 saatten fazla olmasına izin vermiyoruz. Bunun yanı sıra kentte süren doğalgaz, DEDAŞ ve özel inşaat çalışmaları zaman zaman yeraltı su sistemlerine zarar veriyor. Bu tür arızalar DİSKİ Halkla İlişkiler Birimi'ne ulaşır ulaşmaz harekete geçerek kısa sürede onarım yapıyoruz. Dileyen ses kayıt sistemi ile çalışan Alo DİSKİ 185 hattımızı gelip inceleyebilirler. Bize gelen telefonla tamir süresi arasındaki zamanı raporluyoruz. Bu anlamda da çok hızlı olduğumuzu söyleyebilirim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 17:24:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?