3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

İtfaiyeye doğalgaz eğitimi

Doğalgazla tanışmaya hazırlanan Diyarbakır’da İtfaiye de muhtemel doğalgaz yangınlarına karşı brifing aldı. Doğalgaz verilen bölgelerdeki tüm yangınlara itfaiye ile DiyarGaz ekipleri birlikte gidecek.

Diyarbakır’ın özellikle Kayapınar bölgesinde hızla doğalgaz tesisatları döşenirken, bu bölgede çıkabilecek yangınlara karşı Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, personelini bu konuda bilgilendiriyor. DiyarGaz Genel Müdür Yardımcısı Makine Yüksek Mühendisi Abdurrahman Atabey İtfaiye Daire Başkanlığı’nda seminer verdi. Doğalgaz Yangınlarında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar konusunda bir sunum yapan Atabey, doğal gazdan kaynaklı olsun olmasın tüm yangınlara itfaiye ile birlikte DiyarGaz ekiplerinin de gideceğini söyledi. DiyarGaz ekibinin asıl görevinin “gaz akışını kesme” olduğunu ifade eden Atabey, “Alo DiyarGaz 187 no’lu telefonumuza gelen her ihbarı anında itfaiyeye bildireceğiz. Aynı şekilde itfaiye de her ihbarı bize bildirecek ve birlikte yangın mahalline gideceğiz” dedi.

Doğalgaz servis kutularında, polietilen ana hatlarda ve çelik hatlarda gaz basınçları ile ilgili bilgi veren Atabey, doğalgaz tesislerine izinsiz hiçbir müdahalenin yapılmaması gerektiğini bildirdi.

Bir binada yangın çıktığında ilk yapılması gereken şeyin daire ve ana bina gaz vanalarının kapatılması olduğunu bildiren Atabey, borulardan birden kontrolsüz gaz akışının olması durumunda bina girişinde ve sokaktaki “gazstop” emniyet aletlerinin devreye gireceğini söyledi.

Atabey, apartman işçileri ile yöneticilerine yönelik bir çalışma da yapacaklarını, yerel medya üzerinden de yangınlarda riskleri azaltmak için kimi eğitim çalışması yürüteceklerini bildirdi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 04:56:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?