3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Jeneratör soygununda PKK şüphesi

Diyarbakır'da sabah erken saatlerde 8 bin YTL değerinde jeneratör çalan 3 kişi güvenlik kameralarına yakalandı. 9 saniye içinde iş yerine ait kilidi kıran soyguncular 10 dakika içinde de jeneratörleri araca bindirip sırra kadem bastı. Polis, jeneratörlerin terör örgütü için çalınıp çalınmadığını araştırıyor.


Diyarbakır'da akıllarda soru işaretleri bırakan bir hırsızlık olayı yaşandı. Kayapınar ilçesi Diclekent Mahallesi'nde, 25 Haziran günü sabah saat 06.18'de aydınlatma ve güneş enerji sistemlerinin satıldığı dükkana giren hırsızların sadece jeneratör çalmaları dikkat çekti. Başka bir işyerine ait güvenlik kameralarına takılan profesyonel soyguncular, günün ilk ışıkları ile birlikte siyah camlı plakasız transit minibüs ile soygun yapacakları iş yeri önüne geldi. Burada etrafı iyice gözetleyen biri şoför 3 soyguncu dükkanı soydu. Arabadan inen soygunculardan biri 9 saniye içerisinde işyerine ait anahtarı özel bir cihazla, kırmadan etkisiz hale getirirken plakasız aracın minibüsü ise arabanın arkasını işyerine çevirdi. Dükkana dadanan soyguncular her biri 400 kilogram ağırlığında 8 bin YTL değerinde 4 jeneratör çalıp geldikleri gibi rahat bir şekilde olay yerinden ayrıldı.

JENERATÖRLERİN TERÖR ÖRGÜTÜ İÇİN ÇALINDIĞI KUŞKUSU
Sipariş üzerine çalıştıkları ve profesyonel oldukları tahmin edilen soyguncuların işyerinde onca bilgisayar ve elektronik malzeme olmasına rağmen sadece aydınlatma amacı ile benzin ve mazot ile çalıştırılan jeneratörü çalmaları akıllarda jeneratörlerin PKK terör örgütü için çalındığı şüphesini uyandırdı. Terör örgütü mensuplarının sığındıkları mağaralarda jeneratörleri aydınlatma amacı ile kullandıkları biliniyor.


Son dönemlerde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yapılan operasyonlarda örgüte ait çok sayıda jeneratör ele geçirilmişti. Kayapınar'daki soygunun üzerinden yaklaşık 10 gün geçerken hırsızların bulunması için çalışmalar sürdürülüyor.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri olay yerinden parmak izleri aldı. Ancak herhangi bir sonuca ulaşılamadı. Polis plakasız araç kullanan soyguncuların peşine düşerken hırsızların jeneratörleri terör örgütü için çalıp çalmadığı da araştırılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 11:40:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?