3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Kaburgacı Mehmet Usta Silvan'da

Silvan ilçesinde ilk kaburgacının açılışı yapıldı. 'Kaburgacı Mehmet Usta' olarak bilinen işletmenin açılışını Kaymakam Veysel Beyru yaptı.

Silvan'da açılan Kaburgacı Mehmet Usta'nın sahibi Malavelo Şans (Mehmet Usta), ilçede bir ilk olduklarını söyleyerek, "Silvan'da marka olacak yemeklerimizi, damak zevkini bildiğimiz hemşerilerime sunacağım. İncik haşlama, gerdan haşlama, ezme güveç, sac tava ve özel salata ve kaburga dolmasından oluşacak mönümüzle her kesimi misafir etmek istiyoruz. Yıllardır bu işi Ankara, Diyarbakır ve değişik illerde yapmaktaydım. Ailemin burada olması nedeniyle kendi ilçemde bu işi yapmaya karar verdim. Kaymakam Veysel Beyru'nun destekleriyle ilçemize bu güzel mekanı kazandırmış bulunmaktayız" şeklinde konuştu.

Cami Mahallesi, Azizoğlu Caddesi, Halk Bankası karışında açılan Kaburgacı Mehmet Usta'nın kurdelesini Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, Malavelo Şans (Mehmet Usta) ve İş adamı Mustafa Kirici birlikte kesti. Açılış kurdelesinin ardından bir konuşma yapan, Kaymakam Beyru, "İlçemiz her yönüyle değişmeye başladı. Gerek iş alanlarında gerek devletin yatırımlarında büyük bir mesafe aldık. Göreve başladığım 4 yıl önce tanıdığım Mehmet Usta, ortağı Mustafa Kirici ile birlikte turistik bir mekanın kaburgacı ve kafe bölümlerini oluşturmasıyla kalite yönünde de gelişmelerin olduğu görmekteyiz. Toplumumuz her yönüyle değişmektedir. Bu mekanın açılmasında destek olan herkese teşekkür ediyor, bu mekanı açan kardeşlerime de başarılar diliyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 17:39:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?